Slovenija
5 ogledov

Türk 160 km/h na folkloro

Danilo Türk je po ministru za promet že drugi visoki predstavnik države, ki se m Žurnal24 main
Varnostniki so ravnali strokovno, zakonito in profesionalno, medtem ko so ostali vozniki predsednika Türka ogrožali, se glasi odgovor urada za varnost na očitke, da sta protokolarni vozili po avtocesti drveli z visoko hitrostjo.

Javnost je razburil amaterski posnetek s štajerske avtoceste, na katerem sivi protokolarni audi in spremljevalni BMW terenec vozita okoli 160 km/h in z manevriranjem blizu ne spustita drugih vozil. Izkazalo se je, da naj bi v audiju sedel predsednik države Danilo Türk, ki je hitel na folklorni festival v Beltince.

Pristojni po poročanju Pop TV vedenje Türkovih voznikov šteje za pravilno. "S posnetka je jasno razvidno, kako poteka varovanje varovane osebe v cestnem prometu," je povedal Silvo Vrbančič z Urada za varnost in zaščito. "V konkretnem primeru gre za varnostne ukrepe v cestnem prometu, torej v času, ko varovana oseba potuje iz kraja v kraj. S posnetka je razvidno, da uporabljamo glavno vozilo, torej audi, zraven pa je varnostno vozilo BMW. Vsako vozilo ima svojo vlogo, potovanje poteka v skladu s cestnoprometnimi predpisi oziroma z razmerami na cesti in ob upoštevanju taktike varovanja."

Po Vrbančičevih besedah posnetek tudi kaže, da je drugo varnostno vozilo zagotavljalo varnost glavnega vozila tako, da je preprečevalo drugim udeležencem v prometu stik z glavnim vozilom. Po Vrbančičevih besedah naj bi se namreč preostala vozila poskušala priključiti glavnemu, kar pa so varnostniki preprečili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.