Slovenija
24 ogledov

Türk bo pomagal otrokom odpuščenih

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Na vprašanje, ali je vlada naredila dovolj za reševanje Preventa, Danilo Türk odgovarja: "Gotovo bi se dalo kaj napraviti že prej."

Po tem, ko je vodstvo Prevent Globala na slovenjgraško sodišče poslalo predlog za stečaj družb Prevent Global in Prevent avtomobilski deli, Boxmark pa se je izkazal za najboljšega ponudnika za vlaganje v Prevent, je usoda številnih delavcev še vedno negotova.

Türk: Vlada bi lahko kaj napravila že prej
Boxmark je ponudil ponovno zaposlitev 500 do 700 delavcev v obdobju šestih mesecih, a brez dela je skoraj 1300 ljudi. Je vlada v tem primeru ukrepala dovolj hitro? "Gotovo bi se dalo kaj napraviti že prej. V tem trenutku je treba najprej pogledati socialno situacijo in pomagati ljudem, ki so v stiski. Jaz sem v stiku s socialnimi centri na Koroškem in preko moje fundacije za pomoč otrokom se bom vključil v akcijo zbiranja prispevkov za pomoč otrokom, ki bodo začeli šolsko leto," je danes ob robu dogajanja v Mojstrani (odprtje slovenskega planinskega muzeja) povedal predsednik republike Danilo Türk in dejal, da bi se moralo pospešiti delo v zvezi z možnimi novimi investitorji ter zagotoviti nova delovna mesta. "Zdi se mi, da vlada v to smer dela," je še dodal.

Tega ne bi smeli tolerirati
Na vprašanje, ali bi vlada lahko ukrepala bolj odločno, odgovarja: "V tem trenutku ne. Vprašanje je, kako bi vlada morala ukrepati, ko opazi, da se lastniki nekega zasebnega podjetja obnašajo izrazito neodgovorno in ustvarijo problem, ki povzroči socialne težave. To je pojav, ki ga v Sloveniji ne bi smeli tolerirati. Upam, da se bomo iz te izkušnje nekaj naučili. V Prekmurju smo se."

Kot je sicer včeraj povedala ministrica za gospodarstvo Darja Radić, je v tem trenutku Boxmark najboljši ponudnik za vlaganje v Prevent. Ob tem je pozvala še druga dva neznana ponudnika, naj čimprej dopolnita svoji vlogi. Boxmark ima v načrtu širitev proizvodnje, zaradi česar bo deležen sofinanciranja države za nove investicije. Na voljo mu bodo tudi inštrumenti gospodarske diplomacije ter subvencije za ponovno zaposlovanje brezposelnih in njihovo usposabljanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.