Slovenija
8 ogledov

Türk dol, Pahor gor

Soočenje na POP TV Miro Majcen/24ur.com
Delova anketa kaže na zmago Danila Türka in drugi krog volitev z Borutom Pahorjem. Türk (42 %) : Pahor (32 %) : Zver (26 %).

Delova kontinuirana meritev javnega mnenja zadnjega tedna kaže, da bi na nedeljskih predsedniških volitvah največ glasov dobil Danilo Türk, a potreben bo drugi krog, v katerem se bo pomeril z Borutom Pahorjem.

Anketirance - skupaj jih je bilo v treh dneh 817 - so vprašali, katerega kandidata bi volili. Zanimale so jih njihove preference ne glede na to, ali bi se volitev udeležili ali ne. Za Türka bi po anketi glasovalo 33, za Pahorja 27, za Zvera pa 18 odstotkov volivcev. 22 odstotkov anketiranih je po pisanju časnika odgovorilo, da ne vedo, za koga bi glasovali.

Ko so iz podatkov izločili tiste, ki so odgovorili "ne vem", in upoštevali verjetnost udeležbe, so dobili projekcijo rezultata na 100 odstotkov. Ob upoštevanju verjetnosti udeležbe so dobili naslednje razmerje: Türk (42 odstotkov) : Pahor (32 odstotkov) : Zver (26 odstotkov).

V SD bi se odločili drugače

V zadnjem tednu je po ugotovitvah Dela prišlo do spremembe namer med simpatizerji SD. V prejšnjem tednu bi pogosteje volili Danila Türka kot Boruta Pahorja, sedaj pa se je razmerje obrnilo - simpatizerji SD bi pogosteje volili Boruta Pahorja (56 %) kot Danila Türka (31 %).

Simpatizerji PS bi večinsko podprli Danila Türka (68 %), Borutu Pahorju bi namenili 18 %. Simpatizerji SDS bi Milanu Zveru namenili 63% podporo, 20 % bi namenili Pahorju, 10 % pa bi namenili Türku.

Komentarjev 8
  • prosti.strelec 08:14 09.november 2012.

    ? Zvera na čelo države? princ teme na čelo vlade?

  • Kevin Kiret 12:12 08.november 2012.

    bodi za janšizem! ker zaradi teh govorimo danes sploh slovensko!mater zna bit folk neumen... brez komunistov bi ti danes nemcem kurac F/-F/-Ł

  • dd 11:23 08.november 2012.

    Kako se sploh lahko glasuje za Pahorja, če pa v vsaki od svojih funkciji pogori na celi črti? Zaradi njega smo sedaj totalno v dreku. Ali imamo Slvenčki še kaj zdrave kmečke pameti.??