Slovenija
12 ogledov

Türk in Josipović na Otočcu

turk josipovic
1/10
Žurnal24 main
Slovenski in hrvaški predsednik danes na Otočcu. Tema pogovorov: približevanje Hrvaške EU in druga bilateralna vprašanja.
Več fotografij si poglejte v GALERIJI.

"Projekt vključevanja Hrvaške v povezavo je zanjo izjemnega pomena, enako pa za Slovenijo kot sosednjo državo in Evropo v celoti," je po srečanju s hrvaškim kolegom Ivom Josipovićem poudaril slovenski predsednik Danilo Türk.

Z Josipovićem sta pregledala tudi druga vprašanja in, kot je dodal Türk, "v duhu iskrenega prijateljstva opravila koristno delovno posvetovanje". S podobnimi sestanki in koristnimi "zelo neformalnimi" posveti bosta nadaljevala tudi v prihodnosti.

Hrvaški predsednik Josipović se je slovenskemu kolegu zahvalil za podporo in razumevanje težav, s katerimi se srečujejo na poti v EU. Kot je še dodal, je glede čimprejšnjega vstopa Hrvaške v EU optimističen. "Hrvaška lahko in mora v Unijo čim prej vstopiti zaradi nje same in seveda tudi celotne Evrope," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.