Slovenija
21 ogledov

Türk in Josipović odprla most

Danilo Türk, Ivo Josipović, Sotla, Rogatec
1/11
Žurnal24 main
Slovenski in hrvaški predsednik Danilo Türk in Ivo Josipović sta odprla nov most čez reko Sotlo, ki bo povezal slovenski Rogatec in hrvaški Hum na Sutli.
Več fotografij odprtja mostu in obiska steklarne si poglejte v GALERIJI!.

Predsednik republike Danilo Türk in njegov hrvaški kolega Ivo Josipović sta danes s simboličnim rezanjem traku odprla nov most čez reko Sotlo, ki bo povezal slovenski Rogatec in hrvaški Hum na Sutli. Most je predvsem pomemben za steklarno Vetropack Straža, ki danes praznuje 150. obletnico, saj jo bo povezal s skladiščem na drugi strani meje.

Hrvaški predsednik Josipović je pred srečanjem s Türkom obiskal delavce podjetja Komensko, ki so zaradi neizplačanih plač na stavki. Danes so se jim pridružili tudi njihovi otroci.

"Mostovi združujejo prijateljski državi," je po pisanju hrvaškega Večernjega lista ob odprtju mosta povedal Josipović. "Ta investicija je dober primer, kako se lahko dela kljub krizi, če se hoče," je dejal. Türk pa je po pisanju časnika povedal, da predstavlja današnji dogodek korak naprej k boljšim odnosom med slovensko in hrvaško vlado ter dober primer reševanja mejnih vprašanj. "Današnja slovesnost je globoko simbolična, saj sta državi prišli do točke, ko je bilo potrebno odpreti nekatere mostove, ki jih do sedaj še ni bilo. To je zadnji dogodek v tem nizu, kar govori o tem, da smo naredili velik korak naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.