Slovenija
7 ogledov

Türk in Josipović v petek na koncert

(Foto: Dejan Slokar) Žurnal24 main
V petek v Slovenijo na povabilo predsednika Slovenije Danila Türka prihaja njegov hrvaški kolega Ivo Josipović. Večer bosta preživela na večerji in v Cankarjevem domu.

Kot smo izvedeli, Ivo Josipović s soprogo Tatjano prihaja v Cankarjev dom na povabilo Danila Türka in njegove soproge Barbare Miklič Türk. Skupaj si bodo ogledali Orkester Mariinskega gledališča iz Sankt Peterburga.

Za petkov dogodek sicer vlada precejšnje zanimanje. Od 1300 mest je prostih le še nekaj, so nam povedali tiskovni predstavniki organizatorja dogodka, Festivala Ljubljana. Cene kart so 59, 79 in 89 evrov.

Tokrat le zasebna večerja in kultura
"Kot je znano, je hrvaški predsednik Josipović velik ljubitelj glasbe in je tudi sam skladatelj. Predsednik Josipović je 12. marca letos že bil z delegacijo Hrvaške na uradnem obisku v Sloveniji, v okviru katerega je opravil uradne pogovore z vsemi najvišjimi političnimi predstavniki v Sloveniji. Med tokratnim srečanjem s predsednikom Türkom ne bosta imela uradnih pogovorov, prav tako tudi niso predvidena srečanja hrvaškega predsednika z drugimi političnimi predstavniki v Sloveniji," so nam sporočili iz kabineta predsednika republike. Pojasnili so še, da bo četverica najprej odšla na zasebno večerjo, nato pa v Cankarjev dom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.