Slovenija
26 ogledov

Turk: Izbrali so me za poskusnega zajčka

Žiga Turk Saša Despot
Po mnenju ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žige Turka se pri interpelaciji zoper njega kaže "izkrivljena raba postopka interpelacije zoper ministra".

"Predlagatelji namreč potrjujejo, kar sem zapisal v prvem odzivu – da so me izbrali za poskusnega zajca, s katerim preverjajo zaupanje vladi v DZ," je danes dejal minister Žiga Turk.

"Kadar ne gre za ministra, obstajajo druga politična sredstva, a jih poslanci SD niso hoteli, znali ali upali uporabiti. Očitno zato, ker želijo, da vlada ostane, da jo izčrpavajo. Hkrati pa ji prepuščajo delo za sanacijo stanja, v katero so v treh letih potratnega in neodgovornega vladanja pahnili državo in državljane," je minister dejal na današnji novinarski konferenci, na kateri se je odzval na interpelacijo zoper njega.

Naj vas spomnimo

Poslanke in poslanci SD so v torek vložili interpelacijo zoper ministra Turka. Poslanka SD Majda Potrata je na novinarski konferenci povedala, da gre za vsebinsko, zelo resno mišljeno interpelacijo, s katero poslancem dajejo priložnost, da celovito razmislijo o delu in odločitvah ministra.

Komentarjev 3
  • ac-dc 17:24 21.februar 2013.

    Vsi mi smo že mesece njegovi poskusni zajčki

  • tomazz 11:54 21.februar 2013.

    Sedaj vidi, kako to zgleda, če si poskusni zajček. Saj je celo leto izvajal teste na izobraževalnih ustanovah.

  • feferon 11:17 21.februar 2013.

    Če bi imel hrbtenico in pamet, ne bi bil poskusni zajček...