Slovenija
32 ogledov

Türk: Moram prijaviti 111 dolarjev?

barbara turk danilo turk Žurnal24 main
Predsedniški kandidat odbija očitke: v tujini imam 111,15 ameriških dolarjev.

Predsednik republike in predsedniški kandidat Danilo Türk je zaprosil davčno upravo za pojasnilo, ali United Nations Federal Credit Union sodi med institucije, za katere zakon o davčni službi predvideva, da morajo državljani Dursu sporočiti, ali imajo pri njih odprte račune.

V volilni pisarni Danila Türka so za STA pojasnili, da je Türk leta 2000, ko je bil zaposlen v Organizaciji združenih narodov (OZN), v United Nations Federal Credit Union (UNFCU) položil 100 ameriških dolarjev, vendar prometa in poslovanja na tem računu ni bilo. Z obrestmi vred danes ta vsota znaša 111,15 ameriških dolarjev, so sporočili.

Ob tem so v pisarni poudarili, da je UNFCU interna kreditna zadruga za uslužbence OZN, zato Türk tega tudi ni prijavil davčni upravi. Kljub temu je Türk danes na Durs naslovil omenjeno prošnjo. V Türkovem štabu so tudi ponovili, da njihov predsedniški kandidat v tujini nima odprtih nobenih bančnih računov.

Ugibanje požareporta

O domnevnem Türkovem računu v tujini je v ponedeljek pisal spletni portal Požareport. Pri tem se je spraševal, kje je skoraj milijon in 900 tisoč dolarjev, ki jih je Türk zaslužil med 13-letno diplomatsko kariero. Glede na to, da je predsednik povedal, da ima le 13 tisoč evrov prihrankov, je ugibal, ali je vsaj del tega denarja naložen nekje v tujini. Po navedbah anonimnega vira bi moral imeti Türk denar shranjen v UNFCU.

Komentarjev 4
  • mrki 20:46 07.november 2012.

    ma neee Danilo , tebi ni treba ti si ja El Presidente !!

  • Bozidar.Frelih 20:31 07.november 2012.

    Kakšno sprenevedanje! Interna kreditna zadruga? Ma ne me j... Se pravi če imam na avstrijskem Koroškem v eni hranilnici kakšen miljonček to ni treba prijaviti. Sej nikjer ne piše da je to banka ...

  • gggg 20:21 07.november 2012.

    Kaj se ta pravnik sprašuje, če zakoni veljajo tudi za njega, ali kaj?