Slovenija
21 ogledov

Türk na pogoriščih pohvalil slovenske gasilce

Požar pri Obrovem. Bralec Žurnala24
Predsednik Danilo Türk si je ogledal požarišča na Črnem Kalu in v občini Hrpelje-Kozina. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so pomagali pri gašenju.

Ob ogledu požarišč se je predsednik države Danilo Türk zahvalil vsem, ki so pomagali pri gašenju na Črnem Kalu in v občini Hrpelje-Kozina, ter jim izrekel priznanje za pogum in požrtvovalno delo. Izpostavil je tudi odlično pripravljenost in organiziranost tako poklicnih kot tudi prostovoljnih gasilcev.

Najdlje se je Türk zadržal pri Obrovem, kjer požar še ni povsem pogašen, so sporočili iz njegovega urada. Gre za več desetletij staro, nezakonito odlagališče odpadkov, v katerem so tudi potencialno nevarne snovi in ki v času požarov vzbuja še posebno zaskrbljenost, zato je odgovorne pozval k hitremu ukrepanju.

Spoštujte prepoved kurjenja!

Z jutrišnjim dnem velika požarna ogroženost, ki so jo doslej razglasili za Primorsko, velja za celotno državo. Predsednik zato opozarja državljane, da spoštujejo prepovedi kurjenja, uporabe odprtega ognja in odmetavanja predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.