Slovenija
37 ogledov

Türk ne sme biti slovenski arbiter

Danilo Türk po volitvah Anže Petkovšek
Bivši predsednik republike Danilo Türk je zavrnil navedbe, da je med možnimi kandidati za slovenskega člana arbitražnega sodišča.

Ker je bil kot predsednik republike angažiran v postopkih priprave sporazuma in oblikovanja arbitraže, namreč na položaj arbitra ne more biti imenovan.

Kot so za sporočili iz urada bivšega predsednika, je Türk je iz medijev izvedel, da se njegovo ime "po neuradnih informacijah" omenja med imeni možnih kandidatov za arbitra v sporu o meji s Hrvaško. Poudarjajo, da za ta ugibanja ni nobene podlage, saj je bil Türk kot predsednik republike angažiran v postopkih priprave sporazuma in oblikovanja arbitraže. "Te okoliščine izključujejo možnost njegovega imenovanja na položaj arbitra," so zapisali v Türkovem uradu.

Televizija Slovenija, ki se je sklicevala na neuradne informacije, je namreč v četrtek med možnimi kandidati za slovenskega arbitra omenjala Türka, ustavnega sodnika in strokovnjaka za mednarodno pravo Ernesta Petriča ter pravnika in diplomata Boruta Bohteta.

Slovenska vlada mora namreč imenovati novega člana sodišča, potem ko je v četrtek s tega mesta odstopil Jernej Sekolec. To je storil dan po objavi posnetkov, na katerih se dogovarja s slovensko agentko Simono Drenik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • dragec 10:48 25.julij 2015.

    za člana predlagam plešasteja -JJ

  • ennanova 08:57 25.julij 2015.

    K filozofiji kognitivne revščineŠkandal je torej popoln in bo imel nedvomno daljnosežne posledice za obe državi. Blamaža Slovenije pred svetom je velika, politiki in pripadniki elite, ki očitno ne znajo voditi te države, pa se obnašajo po domače, kot ...prikaži več da se je rodila muha enodnevnica, s katero se …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/2393-k-filozofiji-kognitivne-revscine

  • Ferluci 14:18 24.julij 2015.

    Teorija zarote: Namerno, tako da lahko Hrvati brez posledic prekinejo arbitražni sporazum.