Slovenija
26 ogledov

Türk "ni ravnodušen"

Na izjavo ameriškega veleposlanika se je odzval tudi predsednik države, vendar v Žurnal24 main
Dvolični Slovenci. Izjava veleposlanika je skrb vzbujajoča, meni predsednik Türk, ki odgovarja na protestno pismo.

Obsodba. "Upravičeno izražate zaskrbljenost zaradi izjav veleposlanika Mussomelija, v katerih odnos Slovencev do vprašanja sprejema zapornikov iz Guantánama ocenjuje kot hipokritski. Tudi sam nisem ravnodušen ob takih nepremišljenih in površnih besedah. Strinjam se z vašo oceno, da so takšne izjave za diplomata neprimerne."

Tudi sam nisem ravnodušen ob takih nepremišljenih in površnih besedah.
Danilo 
Türk, 
predsednik

To je del kratkega odgovora predsednika Danila Türka učiteljici Darji Banovec, ki je protestirala zaradi izjave ameriškega veleposlanika. Ta je dejal, da bo, če Slovenija ne sprejme zapornika, tistega, ki bo govoril o kršenju človekovih pravic, lahko opozoril, da tudi sam ni želel pomagati.

Pogovori naj se minister
"Pričakujem od Vas, da Vaše stališče sporočite gospodu veleposlaniku Josephu Mussomeliju. Navsezadnje to upravičeno pričakujemo Slovenci od našega predsednika," je na pismo odgovorila Banovčeva. Na naše vprašanje, ali bodo s svojim stališčem seznanili tudi ameriškega veleposlanika, so nam iz kabineta predsednika odgovorili tako: "Predsednik republike je pismo poslal gospe Banovec, kot odgovor na njeno pismo veleposlaniku ZDA, med drugimi naslovniki pa je bil tudi predsednik republike. Za komunikacijo z veleposlaniki drugih držav sicer skrbi ministrstvo za zunanje zadeve."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.