Slovenija
38 ogledov

Türk po uspehu v ZDA odlikoval Pipistrel

Odlikovanje podjetja Pipistrel.
1/17
Saša Despot
Slovenski predsednik Danilo Türk je z zlatim redom za zasluge odlikoval podjetje Pipistrel, ki je "Slovenijo postavil med tehnološke velesile".

"Danes je Pipistrel s svojim štirisedežnim letalom na električni pogon vodilno podjetje na svetu pri razvoju okolju prijaznih in energetsko učinkovitih letal, Slovenija pa s tem svetovna sila v razvoju ekološkega letalstva," je v obrazložitvi nagrade povedal slovenski predsednik Danilo Türk. Na sam vrh ga je postavila prva nagrada Nase na mednarodnem tekmovanju osebnih letal v Kaliforniji, kjer je ekipa dokazala izjemne dosežke letala Taurus G4.

"Čeprav je svojo vodilno vlogo pri razvoju okolju prijaznih letal Pipistrelova ekipa dokazovala s svojimi uvrstitvami že prej, je bila energetska učinkovitost Pipistrelovega letala letos presenečenje tudi za strokovnjake, saj se je pokazalo, da je njihovo letalo desetkrat učinkovitejše od običajnih in torej visokokonkurenčno tudi avtomobilski industriji," je povedal slovenski predsednik in dodal, da je širša uporaba električnega letalstva dober obet za varovanje ozračja, ne samo zato, ker ne onesnažuje okolja s CO2, ampak ga tudi zvočno ne onesnažuje.

Po mnenju predsednika je tako Pipistrelov uspeh dosežek dela vrhunskih strokovnjakov, ki uspešno prenašajo najnovejše znanje v prakso. Prav tako pa je Pipistrelov dosežek tudi izraz poslovne filozofije, ki temelji na jasni viziji, družbeni in okoljski odgovornosti, družbeni občutljivosti, strokovni osredotočenosti in poslovni etiki, ki so temeljna zahteva vsakega trdnega uspeha.

"Pipistrel se s tem uvršča v krog tistih slovenskih podjetij, ki so se zavezala odličnosti in jim to odličnost priznavajo tudi drugi, poslovni partnerji in širša družba," zaključuje Türk.

Komentarjev 3
  • privat 09:38 02.januar 2012.

    vseeno lahko bi kakega delavca tudi nagradil...tistega ki ima minimalno plačo od leta 91 dalje....no od delavca nebi pričakoval kot darilo avion,bi pa delavec vsaj kavo mu ponudil...saj revež nima več kakor za kavo na mesec za šenkati...

  • Veteran 21:51 20.oktober 2011.

    Stvarnika pipistrela sem cenil kot gospodarstvenika, vendar sedaj se je spusti v politiko, ker očitno pričakuje neke usluge, ki se bodo že izkazale v nadaljevanju. Brez politike se ne da, kaj ne!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:07 20.oktober 2011.

    A je res,da Turk plačuje s turškimi lirami,ker je tko samozaljubljen??