Slovenija
15 ogledov

Türk prihaja domov

Predsednik se bo predvidoma v četrtek prvič po operaciji pojavil v javnosti. (Fo
1/3
Žurnal24 main
Okrevanje. Po odstranitvi rakastega tkiva že načrtuje javne dogodke.

Predsednik države Danilo Türk se bo predvidoma v prvih dneh prihodnjega tedna po besedah njegovega svetovalca za odnose z javnostmi Boštjana Lajovica iz avstrijskega Innsbrucka, kjer je bil operiran zaradi raka prostate, vrnil v Slovenijo.

Za zdaj brez zapletov
Lajovic je zatrdil, da so s predsednikom še vedno v nenehnih stikih, da se Türk počuti "zelo dobro" ter da okrevanje napreduje po načrtih in brez zapletov. V četrtek naj bi se že prvič pojavil v javnosti na eni izmed prireditev.

Tako hitra vrnitev po mnenju strokovnjakov ni nič nenavadnega. Predsednik je bil s posebnim robotom operiran v torek, doba za okrevanje pri takšnem posegu pa je povprečno tri dni. Predsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije Marija Vegelj Pirc je dejala, da je po takšni operaciji pomembno, da ostanemo dejavni in "delamo tisto, kar nas veseli".

Pri okrevanju se bolniki po njenem mnenju namreč večkrat bolj kot s telesnimi ovirami težje soočijo z dejstvom, da so zboleli za rakom. Predsednikov urolog Andrej Kmetec je sicer zagotovil, da je predsednik novico sprejel "izjemno pozitivno". Vegelj Pirčeva še meni, da je pri okrevanju ključna podpora družine. Lajovic pa nam je povedal, da Türkova sicer ni z njim v Innsbrucku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.