Slovenija
6 ogledov

Türk: priložnost za razmislek

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Predsednik države Danilo Türk podal izjavo za javnost pred nedeljskimi referendumi. Pozval k čim večji udeležbi in tudi opozoril, da spremembe v Sloveniji nujno potrebujemo.

"To nedeljo, 5. junija, bomo odločali na referendumu. Pozivam vas, da
pridete v čim večjem številu in izkoristite demokratično priložnost, ki vam jo referendum ponuja,"
je v predsedniški palači predsednik Danilo Türk nagovoril državljane in državljanke. 

Današnji trenutek je torej čas za razmislek o vsem, kar smo slišali v predreferendumskem obdobju.
Danilo Türk

Slovenija potrebuje spremembe
Vsak referendum, je poudaril Türk, je tudi priložnost za razmislek.  

"Vedeti moramo, da se je naš socialni in razvojni model v veliki meri izčrpal. Spremembe potrebujemo," je dejal in izpostavil, da so spremembe pokojninske ureditve potrebne zaradi zagotovitve boljšega življenja, tako odhajajoči generaciji v pokoj kot tudi bodoči in ne nazadnje za medgeneracijsko solidarnost.

"Potrebujemo tudi spremembe na področju trga dela, zdravstvenega sistema in tudi na področju referendumske ureditve. Bolj skrbno mora biti opredeljeno to, kar v resnici spada na referendume in kaj pričakujemo od tistih organov, ki jih je naša ustava opredelila kot najbolj odgovorne, torej državni zbor in vlada," je še poudaril predsednik.

"Današnji trenutek je torej čas  za razmislek o vsem, kar smo slišali v predreferendumskem obdobju," je še dejal Türk. "Odločili se bomo po svoji vesti in presoji, v tednih in mesecih, ki bodo sledili, pa bomo razmišljali o naši prihodnosti, in upam, da bodo odločitve dobre za našo prihodnost in Slovenijo," je zaključil predsednik Türk. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.