Slovenija
22 ogledov

Türk: "Srečno, Slovenija"

slovenija 05.01.2012 predsednik Danilo Turk za mandatarja predlagal Zorana Janko Žurnal24 main
Predsednik Danilo Türk je na spletni strani objavil videoposnetek, v katerem se je poslovil od predsedniškega položaja in svojemu nasledniku zaželel "vse dobro".

"Konec tega tedna se bo končal moj petletni predsedniški mandat. Zahvaljujem se vam, da ste mi pred petimi leti s svojo odločitvijo omogočili služiti. Vam, spoštovane državljanke in državljani, in naši državi. Delo predsednika sem opravljal z veliko vnemo in po najboljših močeh. Poleg neizbežnih političnih vprašanj so moje delo zaznamovale dejavnosti na področju človekovih pravic ter socialne in humanitarne skrbi za človeka, kot tudi odpiranje vrat našemu gospodarstvu na tujih trgih in vsestranska skrb za ugled in spoštovanje Slovenije v svetu. Kakovost in učinek mojega dela bo ocenila zgodovina, prepričan pa sem, da bo ocena pozitivna, takšna kot je bilo tudi moje razumevanje funkcije predsednika republike. Slovenski javnosti sem hvaležen za pozornost mojim prizadevanjem in zato, da sem ves čas užival visoko podporo v javnem mnenju, tako rekoč vseh pet let najvišjo med vsemi slovenskimi politiki,“ je izjavil Türk in napovedal, da ostaja aktiven državljan, ki mu je mar za domovino. Posvečal se bo mednarodnemu pravu in prepričan je, da lahko tudi „v novem položaju deluje v skupno dobro“.

Svojemu nasledniku Borutu Pahorju, ki bo zaprisegel v soboto, je zaželel veliko uspeha in vse dobro. Poudaril je, da so časi zahtevni in odgovornost resna. "Čez nekaj dni se bodo začeli prazniki. Dovolite mi, da vam ob tej priložnosti zaželim vesel božič in srečno novo leto. Srečno, Slovenija,“ so besede, s katerimi je predsednik Türk zaključil svoj govor.

Komentarjev 10
  • prosti.strelec 08:25 22.december 2012.

    Res je Janši ne seže do gležnjev, mu tudi ni treba, ker je pre dober, glede obiska Merklove pa takole. Intiligentni ljudje se razumejo in pogovorijo v treh minutah, tisti bolj zaostali pa rabijo celo šolsko uro, da nekaj razumejo ...prikaži več kaj jim kdo govori !

  • privat 08:30 21.december 2012.

    Turk je dober človek,napaka je le to da je verjel novi dobi fašizma...fašisti pa so ga zapustili!

  • Scott 23:30 20.december 2012.

    Kakšna eminenca neki,to pa je šala meseca!Ko nas je obiskala gospa Merklova mu je namenila zgolj tri minutke,medtem,ko gospodu Janezu Janši kar celo šolsko uro,pa takrat sploh še ni bil predsednik vlade.Kar se mednarodnega ugleda tiče gospodu Janezu Janši ne ...prikaži več seže niti do gležnjev,to je dejstvo!