Slovenija
1 ogledov

Türk z razpisom za cenejše lete

Kot je poudaril Türk, pa je bilo na nedavnih volitvah opaziti tudi določeno apat Žurnal24 main
Urad predsednika Republike Slovenije je na računsko sodišče naslovil prošnjo za revizijo porabe javnih sredstev na področju letalskih prevozov.

"Urad predsednika pripravlja nov mednarodni javni razpis za izvajanje letalskih prevozov za obdobje mandata predsednika," je v torek sporočil tiskovni predstavnik predsednika Danila Türka.

Ali bo urad izpeljal javni razpis za izvedbo letalskih prevozov predsednika za daljše obdobje, smo urad predsednika spraševali že aprila, ko smo pisali o 30 tisoč dolarjev dragi dragi poti v Bratislavo. Maja je bil razpis zaključen neuspešno, saj nihče od prijavljenih ponudnikov ni izpolnjeval razpisnih pohojev.

Sedem mesecev priprav
V sedmih mesecih od propada razpisa je Türk v tujino letel s ponudniki, ki so uspeli na sprotnih javnih razpisih. "Zakon o javnih naročilih dopušča tako možnost sprotnih javnih naročil kot izvedbo javnega razpisa za izbiro nega lai več ponudnikov," razlagajo pri predsedniku. "V uradu predsednika republike se trudimo najti rešitev, ki bo najbolj gospodarna". Niso pa povedali, kdaj bodo razpis objavili.

O gospodarnosti
"Pogodba za večji obseg naročila je po navadi bolj gospodarna," pravi strokovnjak s področja javnih razpisov, ki ne želi biti imenovan. Ocene, ki smo jih objavili v petkovem Žurnalu24, pa dokazujejo, da bi bila najbolj gospodarna uporaba falcona, če ga bo vlada zadržala. Kljub falconu bi bilo za urad v iskanju gospodarne rešitve smiselno izpeljati razpis za več ponudnikov.

Zaradi dvomov glede pravilnosti in smotrnosti porabe so na uradu, ki je pod drobnogledom javnosti zaradi 89 tisoč evrov dragega leta v Sarajevo, zahtevali revizijo računskega sodišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.