Slovenija
8 ogledov

Türk za čim višjo udeležbo

Danilo Türk je po ministru za promet že drugi visoki predstavnik države, ki se m Žurnal24 main
Pred prvimi predčasnimi volitvami je državljane nagovoril predsednik države. Nagovoril je k premisleku o izbirah in čim višji udeležbi.

Predsednik države Danilo Türk je državljanke in državljane pozval, naj razmislijo o izbirah in se v čim večjem številu udeležijo volitev. Ob tem je opozoril, da se na volitve odpravljamo v posebnih okoliščinah, ki jih zaznamujejo globalna gospodarska in finančna kriza. Po njegovih besedah Slovenija krizo občuti zaradi svoje tesne vpetosti v svetovni gospodarski sistem, pa tudi kot posledico lastnih napak in pomanjkljivosti. "Prenoviti moramo gospodarske in utrditi socialne temelje naše družbe. Izboljšati moramo raven naše politike ter kultivirati naš javni govor in vse javno delovanje," je zapisal.

Velika pričakovanja, velika odgovornost

Türk ocenjuje, da so pričakovanja državljanov izjemno velika, zaradi česar bo odgovornost zmagovalcev še toliko večja. Ob tem je opozoril, da gre pri volitvah predvsem "za naše skupno dobro, skrb za našo gospodarsko moč in socialno povezanost družbe, za spoštovanje prava in pravosodja. Brez vsega tega ni dobre države".

Letošnja volilna kampanja je po njegovih besedah ponudila različne poglede in raznovrstne alternative. "Žal pa s kampanjo ne moremo biti povsem zadovoljni. Vse preveč je bilo osebnih obračunavanj in negativnosti," je ocenil. Volivce je pozval, naj zaupajo v svojo sposobnost in spremenijo, kar je treba spremeniti, ter izboljšajo tisto, kar je treba izboljšati.

Komentarjev 3
  • privat 09:01 04.december 2011.

    Obvestilo uredništva: Zaradi predvolilnega molka smo vaš komentar izbrisali. Hvala za razumevanje.

  • Veteran 22:12 02.december 2011.

    Turk sram te bodi, vedno znova želiš, da prevzame vlado Jankovič pa čeprav ga večina Slovencev na mara. Se zavedaš, da si predsednik vseh Slovencev in ne samo balkanskega mešetarja Jankoviča. Turk ti si v zatonu in prav je tako.

  • Trsten 14:55 02.december 2011.

    Turk tudi tebe ne bomo več dolgo gledali.