Slovenija
28 ogledov

Türk zmaga v vsakem primeru

Janez Janša in Danilo Türk Benjamin Kovač
Po anketi Episcentra bi na predsedniških volitvah zmagal Danilo Türk. Največ podpore stranki SDS.


Na predsedniških volitvah bi glede na rezultate ankete zmagal aktualni predsednik Danilo Türk s 46 odstotki glasov. Na drugem mestu je Borut Pahor s 25 odstotki, sledi pa Milan Zver z 21-odstotno podporo.

Če bi se v drugem krogu volitev Türk pomeril s Pahorjem ali Zverom, bi v obeh primerih zmagal. Če bi se pomeril s Pahorjem, bi dobil 49 odstotkov glasov, Pahor pa 44. Če pa bi se pomeril z Zverom, bi dobil 60 odstotkov glasov, Zver pa 33.

SD in PS tesno za petami SDS

Če bi bile volitve prihodnjo nedeljo, bi največ podpore, in sicer 21 odstotkov, prejela stranka SDS. Stranki SDS z 20 odstotki sledita SD in Pozitivna Slovenija.

Parlamentarni prag bi glede na rezultate ankete prestopili še stranka SLS s šestimi odstotki in stranka NSi s štirimi odstotki. Državljanska lista je prejela dva odstotka glasov, DeSUS pa en odstotek, kažejo rezultati ankete.

Podpora vladi večja

Podpora Janševi vladi se je oktobra povečala, kažejo rezultati ankete. Podpira jo 32 odstotkov volilcev, kar je dve odstotni točki več kot septembra. Večina Slovencev, in sicer 70 odstotkov, meni, da se o slabi banki in državnem holdingu ne bi smeli odločati na referendumu.

Komentarjev 22
  • Scott 12:48 09.november 2012.

    Dobro si poglejte sliko zgoraj,dodajte mu pristrižene brčice in iskreno povejte na koga vas spominja.?Upoštevajte le obraz,ne višine in kilogramov!

  • Trsten 17:27 28.oktober 2012.

    Ta drkađija sluzasta nima šans.

  • Trsten 15:05 23.oktober 2012.

    zdrej spet si v temo brcnu. Ankete, ki jih objavljajo rdeča trobila so ničvredna in zavajajo take kot siti.