Slovenija
29 ogledov

Türka preiskujejo tudi policisti

Vitoslav Türk Boštjan Tacol
Nedovoljene gradnje v Seči preiskujejo tudi koprski policisti.

Koprski policisti že proučujejo navedbe, ki se nanašajo na domnevne nepravilnosti pri gradnji nepremičnin na kmetijskem zemljišču v Seči, ki naj bi bile v lasti družine vodje Elektra Slovenije (Eles) Vitoslava Türka in družbe Virtus. Kot so pojasnili na PU Koper, bodo ukrepali, če bodo podani razlogi za sum uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

Türk, sicer začasni vodja Elesa, je javno že večkrat zavrnil očitke, da je objekt v Seči črna gradnja. "Še enkrat želim zavrniti vse obtožbe in namigovanja, kar sem prepričan, da bodo dokazali tudi relevantni pravni in drugi postopki," je zapisal v današnjem sporočilu za javnost.

TV Slovenija je razkrila, da je Türkova hiša v Seči črna gradnja in da stoji na kmetijskem zemljišču. Poleg nje stoji 380 kvadratnih metrov velika vila v lasti ljubljanskega podjetja Virtus, ki ga obvladujeta sinova Vitoslava Türka in je prav tako črna gradnja.

Komentarjev 6
  • mph 15:39 04.april 2013.

    Ti ne kapne a, da je povezano z Majerjem, ki je odšel od korita?

  • mph 15:38 04.april 2013.

    Pa ja ne! Pa saj je rumenokravatar, ti pa so izjemni poštenjaki, posem nemogoče je kaj takega. Tukaj gre nesporno za zaroto rdeče udbokučanomafije. SDS Press. :-)

  • sivka 15:02 04.april 2013.

    zakaj ste bili novinarji tiho, ko je bil njegov brat še predsednik??