Slovenija
29 ogledov

Türkovi vili sta še varni

slovenija 27.03.13. vitoslav turk, seca, crna gradnja, soline, piran, vila, foto Suzana Kos
Jutri se izteče rok gradbene inšpekcije za rušenje razkošnih vil.

"Naša stališča se seveda niso spremenila; vztrajamo, da je naša gradnja le neskladna z izdanim gradbenim dovoljenjem. Čakamo pa na izide sodnih postopkov," pravi pred jutrišnjim dnem D Metka Türk; njena družina je lastnica znane sporne gradnje nad Sečoveljskimi solinami, ki ji je gradbena inšpekcija določila nov rok, do katerega bi morali porušiti svoje objekte na morju. Rok se izteče jutri. A dveh vil z bazenom ne bodo rušili ne lastniki in očitno tudi ne pooblaščeno podjetje gradbene inšpekcije. Kot je namreč za nacionalni radio povedala glavna inšpektorica inšpektorata za promet energetiko in prostor Sandra Petan Mikolavčič, rušenja v soboto na Parecagu ne bo.

Še nič dokončnega

V primeru gradenj družine Türk tečeta dva postopka. Eden proti podjetju Virtus za objekt z bazenom, pri drugem objektu pa sta investitorja zakonca Türk. Izdana je že tudi izvršba, nov rok za odstranitev objekta poteče sicer v soboto, a sta se Türkova na ta sklep o dovolitvi izvršbe pritožila in ministrstvo o pritožbi še ni odločilo. Sklepi torej niso ne dokončni ne pravnomočni. Sicer pa je pravnomočna odločba o rušenju izdana za kar 1.450 objektov po vsej državi. "Moratorij na rušenja in pričakovana legalizacijska regulativa vse odpira na novo," ob tem ocenjuje Türkova.

Komentarjev 7
  • sintesi 06:21 30.november 2013.

    ne rušit, odvzet in podarit zavodom ki se ukvarjajo s pomočjo prizadetim osebam, kaj lepšega kot uredit na primer varno hišo za ženske, žrtve nasilja ali bivalno enoto oseb z duševno motnjo ki nimajo skrbnikov.......je dosti boljših možnosti kot rušenje, ...prikaži več treba bi bilo samo spremenit zakonodaj, kar jo sw+eveda tudi bodo, vendar tako, da se bo leglizirala in ostala v lasti teh tajkunskih lopovov. Potem jo bo pa narod RES ZRUŠIL, z odločbo ai brez. Ko bo 1x folku preveč vsega............kar čakajte na to........

  • Avatar čavez
    čavez 10:57 29.november 2013.

    To je ravno tako kod da si samemu sebi plačal globo.

  • KOJAK 10:44 29.november 2013.

    OPROSTI, takim kot je TURK se ruši kot v opomin drugim državljanom, predvsem pa zato, ker si kaj takega privošči visoki državni uradnik, ki se potem še spreneveda ... RUŠI!