Slovenija
18 ogledov

Türkovim uslužbenkam bodo pomagali

Danilo Türk Nik Rovan
Večji del denarja, ki ga bodo morale vrniti zaposlene v uradu predsednika države, bodo solidarnostno prispevali državni funkcionarji.

Zaposlene v uradu predsednika države Danila Türka bodo vrnile del denarja – večji del bodo solidarnostno prispevali državni funkcionarji. Kot je poročal Pop TV, so se za to odločili, ker so uslužbenke ravnale v skladu s pravilnikom; ni pa znano, ali bo denar prispeval tudi predsednik države.

Še včeraj so iz urada sicer sporočili, da bodo uslužbenke morale 7673 evrov vrniti same. Za toliko davkoplačevalskega denarja so namreč nakupile oblačil, med katerimi so se znašle tudi dokolenke, spodnje perilo ...

Po mnenju računskega sodišča je urad s sprejetjem pravilnika, ki je dovoljeval nakup oblačil, zaposlenim določil pravice, ki presegajo obseg pravic iz zakona o javnih uslužbencih.

Komentarjev 1
  • mufi 12:46 18.november 2011.

    V nešteto podjetjih delavci ne dobijo, kar jim sicer po zakonu , menda , pripada , tj navadna halja , rokavice, čevlji . Kupit jih morajo sami. Naj torej poskrbijo, da bodo denar za "delovno" obleko dobili vsi, šele po ...prikaži več tem naj si privoščijo šminkarijo z denarjem vseh.