Slovenija
26 ogledov

Turnih smučarjev niso našli

snezni plaz Plaz
Snežni plaz v okolici Tamarja naj bi zasul dva turna smučarja.

Po podatkih  Policijske uprave Kranj obstaja verjetnost, da naj bi danes zgodaj popoldan, med 13. in 14. uro, naj bi snežni plaz v Tamarju zasul dva turna smučarja.

Sprožili so reševalno akcijo, ki jo vodi GRS Rateče, vendar so, kot je dejal načelnik GRS Rateče Marko Kopavnik za POP TV, iskanje zaradi teme za danes prekinili.

Pri iskanju so sodelovali še vodniki z reševalnimi psi in posadka s helikopterjem Slovenske vojske, Preiskali so sveže sprožena plazišča od Tamarja do Velikega Ozebnika, vendar do okoli 20. ure, ko so akcijo začasno zaključili, niso našli nikogar. Nadaljevali bodo v nedeljo zjutraj.

O nesreči so tri priče – planinci, ki so se mimo Tamraja vračali iz Ponc v Planico – najprej obvestile oskrbnika v Tamarju, kasneje pa še vodnika reševalnega psa pred Planico. Priče so nesrečo naznanile med 15. in 16. uro, po pozivu pa so se kasneje javile policiji. Kranjskogorski policisti z gorskimi reševalci nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Obvestite takoj!

Kot je poudaril Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU Kranj, je zelo pomembno, da priče v takšnih primerih pristojne službe čim prej obvestijo o nesreči. 

"Do prihoda policistov ali reševalcev naj kraja ne zapuščajo, saj zlasti pri plazovih vsaka minuta lahko pomeni življenje," je še opozoril Kos.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:00 29.julij 2014.

    Ne da se v hribe odpravljajo neopremljeni , nekaterim bi bil pred tem potreben tudi psihotest. Obvestili oskrbnika koče šele po 2 urah , ko so videli zasutje planincev!! Teli so siguren bli na skupnem korektivnem izletu iz Polja !!!