Slovenija
60 ogledov

Tuš, Apek, svetovanje

Tomaž Simonič je bil na čelo Apeka imenovan leta 2005, v času vlade Janeza Janše Žurnal24 main
Korupcija. Kriminalisti menda tudi pri Tuševi pravnici in tehničnemu direktorju. Tomaž Simonič nedosegljiv.

Med sredino hišno preiskavo na sedežu Tušmobila v Ljubljani naj bi po neuradnih informacijah kriminalisti pregledali tudi pisarni pravnice Sande Goleš in tehničnega direktorja družbe Andrasa Palija, vendar so iz odvetniške pisarne Miha Kozinca to odločno zanikali.

Svetoval podjetjem

Podjetja. Simoničev Inštitut za telekomunikacije naj bi neuradno občasno svetoval tudi nekaterim podjetjem, ki naj bi jim Apek podelil frekvenco. Simonič je bil za dodatna pojasnila o tem v četrtek nedosegljiv.

Naši neuradni viri pa trdijo, da naj bi inštitut s sedežem v Grosupljem in na Tržaški cesti v Ljubljani svetoval celo nekaterim radijskem postajam.

Oba pa naj bi v tem času tudi pridržali in zaslišali. "Predpostavke, ki izvirajo iz vaših vprašanj, ne držijo," so s Tušmobila odgovorili na vprašanje, ali so policisti preiskali tudi dva zaposlena v podjetju Mirka Tuša.

Prav tako naj bi, neuradno, preverjali tudi elektronsko pošto zaposlenih na oddelku, kjer vodijo finančno poslovanje Tušmobila.

Simonič vodil podjetje?
Medtem so v Tuš Holdingu zanikali, da bi njihov šef v zahvalo za brezplačno pridobitev UMTS-frekvence podaril stanovanje v Piranu Tomažu Simoniču, nekdanjemu šefu agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek). "Mirko Tuš nikoli ni bil lastnik stanovanja," pravijo Tuševi.

Simonič je po podatkih registra podjetij Gvin od konca leta 1999 sicer soustanovitelj Inštitut za telekomunikacije.

Iz registra pa ni razvidno, da bi podjetje tudi dejansko vodil v času vodenja Apeka. Niti, da bi v tem času iz podjetja izstopil kot eden od treh ustanoviteljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.