Slovenija
21 ogledov

Tuš bi s plačili počakal nekaj let

Mirko Tuš je v dolgove zabredel z vlaganjem v telefonijo. (Foto: Aleš Beno) Žurnal24 main
Najbogatejši Slovenec Mirko Tuš dobaviteljem predlaga, da bi zapadle obveznosti plačal čez nekaj let, poročajo Finance.
Kot danes poroča STA , so v Tuš Holdingu pisanje Financ zanikali in zatrdili, da dobaviteljem niso nikoli predlagali prostovoljne poravnave.

Dobaviteljem Mirko Tuš predlaga, da jim zapadle obveznosti poravna v dveh do štirih letih. Nekateri dobavitelji so te predloge že dobili, drugi še pričakujejo vabila na pogovore, pišejo Finance, ki so to izvedele od več Tuševih dobaviteljev.

Nekateri pravijo, da bodo raje ustavili dobave kot privolili v poravnave, drugi Tuševe predloge sprejemajo bolj naklonjeno.

Tuš z 830 milijoni prihodkov
Odkar je Tuš Holding zaradi vlaganj v Tušmobil in Tuš Telekom zabredel v finančne težave, se redno pojavljajo govorice, da bodo posamezne družbe iz sistema zdaj prodane. Tako je bila lani pogodba o prodaji Tušmobila podpisana, posel pa se je sfižil. Letos krožijo govorice, da bo prodan Tuš Oil, poroča časopis.

Iz Tuša so Financam sporočili, da je "Tuš Holding likvidno in kapitalsko ustrezno podjetje" in je bilo "v konsolidiranem in revidiranem načrtu poslovanja Tuša Holdinga za leto 2010 načrtovanih 830 milijonov evrov prihodkov, ki smo jih v minulem letu dosegli".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.