Slovenija
29 ogledov

Tuš draži Hrvaško

Za povečavo tabele kliknite na sliko. (Žurnal24) Žurnal24 main
Mobilno 
gostovanje. Klic pri Hrvatih stane tudi štirikrat več kot v državah EU.

Podražitve. Tušmobilove uporabnike bo gostovanje v državah zunaj Evropske unije (EU) od 1. marca stalo tudi 30 odstotkov več. Omenjeni mobilni operater je namreč napovedal, da bo prejete klice, denimo na Hrvaškem, kjer Slovenci najpogosteje gostujemo, podražil za skoraj tretjino, odhodne klice in prenos podatkov pa za 13,5 odstotka. V tabeli objavljamo nove cene, vključno s ponudbo preostalih mobilnih operaterjev.

Kaj je razlog za podražitev storitev v državah zunaj EU, nam iz Tušmobila do konca redakcije niso sporočili.

Previdno pri internetu
Primerjava cen razkrije, da vas lahko opravljen klic (če kličete v Slovenijo) na Hrvaškem stane tudi skoraj štirikrat več kot v EU. Preseneti pa številka pri prenosu podatkov pri operaterju T-2 na Hrvaškem: za sto prenesenih kilobajtov namreč zaračunajo debelega 2,40 evra, medtem ko konkurenca tudi skoraj dva evra manj.

Pri gostovanju v državah EU izstopata Tušmobil in T-2. Prvi ponuja odhodne klice v Slovenijo pet centov ceneje od konkurence, drugi pa vsaj tri cente cenejši prenos podatkov. Oba pa za poslano kratko sporočilo zaračunata deset centov, kar je prav tako ceneje kot poslano sporočilo pri Mobitelu 
in Simobilu.

Kako do cenejšega 
prenosa podatkov
Tujina. Telekom Austria je v Barceloni na svetovnem mobilnem kongresu novinarjem predstavil novo storitev, ki omogoča prenos podatkov v izbranih 53 državah (tudi na Hrvaškem) za 59 centov na preneseni megabajt. Na storitev se lahko naroči kdorkoli. Več na www.abroadband.com.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.