Slovenija
41 ogledov

Tuš Holding še vedno preiskujejo

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Predkazenski postopek se v zvezi s Tuš Holdingom zaradi suma gospodarske kriminalitete in korupcije nadaljuje. Tuš Holding: Mirko Tuš zanika lastništvo stanovanja in vpletenost v očitane procese.

"Včerajšnje hišne preiskave so bile le en delček v segmentu predkazenskega postopka. Policisti tako še vedno opravljajo dodatne naloge v postopku," je za zurnal24.si pojasnil Sebastjan Juhant, tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Kriminalisti so v sredo zaradi suma storitve različnih gospodarskih kaznivih dejanj in korupcije opravili 21 hišnih preiskav pri različnih fizičnih osebah in gospodarskih družbah. Petim osebam so odvzeli prostost, a so že vse na prostosti. Hišnih preiskav po naših neuradnih podatkih danes ne opravljajo.

Po sredini obsežni akciji, ki je potekala na območjih PU Murska Sobota, Maribor, Celje, Ljubljana in Postojna, bodo kriminalisti tako opravili še dodatna preiskovalna dejanja, je pojasnil Juhant.

"Vse zasežene dokaze, pridobljene pri preiskovalnih dejanjih, zbrana obvestila in ostale ugotovitve bo policija posredovala Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani, ki usmerja navedeni predkazenski postopek. Zaradi nadaljnjih postopkov policije in zavarovanja samega predkazenskega postopka pa več informacij ne moremo posredovati," so v sporočilu za javnost še zapisali na PU Ljubljana.

Kriminalisti so se v sredo mudili tudi na sedežih družbe Tušmobil v Ljubljani in  Tuš Holdinga v Celju ter na Agenciji za pošto in elektronske komunikacije (Apek), kjer so opravili informativne pogovore z nekaterimi zaposlenimi.

Podrobnosti o včerajšnjih hišnih preiskavah po Sloveniji si lahko preberete tudi
na tej povezavi.

Po neuradnih informacijah naj bi kriminalisti preverjali sum storitve kaznivega dejanja glede brezplačne podelitve frekvenc za mobilno telefonijo Tušmobilu. Apek je namreč Tušmobilu brezplačno dodelil frekvence v pasu 1800 Mhz, potem pa še frekvenco za UMTS. Temu so nasprotovali drugi mobilni operaterji, ki so za frekvence odšteli precej denarja.

Tuš Holding: Mirko Tuš zanika lastništvo stanovanja
Iz Tuš Holdinga so ob tem sporočili, da predmet včerajšnje preiskave ni bilo poslovanje podjetij v okviru omenjenega podjetja.

"Mirko Tuš pa po naših podatkih ostro zanika lastništvo stanovanja, ki ga omenjajo mediji in kakršno koli osebno vpletenost v očitane procese,"
so zapisali pri odnosih z javnostmi pri Tuš Holdingu.

"Epilog preiskave, pri katerem ne v podjetju Tušmobil in ne v katerem koli od drugih podjetij Tuš Holdinga ni odvzeta prostost nobeni osebi, pa jasno priča o nevpletenosti našega podjetja," pojasnjujejo v Tuš Holdingu in dodajajo, da do dogodkov prihaja ravno v času, ko Tušmobil utrjuje svojo pozicijo tretjega največjega slovenskega mobilnega operaterja, ki z razvejanostjo svojega omrežja le za nekaj odstotkov zaostaja za prvim mobilnim operaterjem v državi.

Pod drobnogledom tudi dve pomurski podjetji
Policija naj bi pod drobnogled vzela tudi dve pomurski podjetji, pri čemer se omenja ime direktorja podjetja Telesis Daniela Copota, poroča STA, ki je bil v času nepravilnosti član sveta za elektrokomunikacije na Apeku. V Postojni naj bi preverjali podjetnika, ki je imel v času spornih poslov franšizo Tušmobila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.