Slovenija
39 ogledov

Tuš ni plačeval dobaviteljem, pozabil na davek

tuš Saša Despot
Obtožbe o velikih nepravilnostih pri delovanju Tuša v Bosni in Hercegovini.

"Seznanjeni smo z zapiranjem poslovalnic Tuš Trade BiH, zaradi nevzdržne poslovne situacije, v kateri se je podjetje na trgu znašlo, in iskanjem možnih formalnih ukrepov za razrešitev nastale situacije," v Tušu potrjujejo poročanja, da v Bosni in Hercegovini zapirajo vse svoje objekte.

Dnevni avaz pa navaja, da se za zaprtjem skrivajo veliko večje težave. Navajajo, da Tuš Trade Upravi za indirektno obdavčitev dolguje za slabih 340.000 evrov DDV, poslovanje pa že preiskujejo inšpektorji uprave, ki so dokumentacijo predali o domnevnih nepravilnosti predali bosanskemu tožilstvu. Preiskujejo tako delovanje družb Tuš, d. o. o. in Tuš Trade, ki sta registrirani v Bihaću.

Dolg dobaviteljem 10 milijonov evrov

Časnik še navaja, da Tuš ni poravnaval svojih obveznosti do bosanskih dobaviteljev – ta dolg naj bi znašal okoli 10 milijonov evrov. Tuš po drugi strani del krivde za zapiranje poslovalnic vali ravno na dobavitelje.

"Ugotovili smo tudi, da Tuš namerava prodati svoje objekte, vendar se namerava nato s prevaro izogniti plačilu v naši državi in neovirano odnesti kapital," še piše Dnevni avaz.

Brez zaposlitve bo ostalo več sto delavcev. Med tem ko so nam v Tušu potrdili zaprtje trgovin, pa ostalih obtožb o nepravilnosti niso komentirali.

Komentarjev 2
  • svašta 09:00 24.oktober 2014.

    haha, itak sam blef povsod. isto v sloveniji - reklame kao kupujem slovensko, ko pa kupiš tuševo mleko, je pa iz avstrije...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 07:48 24.oktober 2014.

    Mirko zvani BARABA-Tuš,isti v Sloveniji,kot v BiH!!