Slovenija
17 ogledov

Tuš prodaja svoje premoženje

Mirko Tuš je v dolgove zabredel z vlaganjem v telefonijo. (Foto: Aleš Beno) Žurnal24 main
Lastnik družbe Engrotuš Mirko Tuš bo okoli 35 odstotkov družbe, ki se je preoblikovala v delniško družbo, prodal izključno malim delničarjem.

Cena delnic za zdaj še ni znana, kupiti pa jih bo mogoče od aprila naprej po sklicu skupščine, ki bo odločala o natančnem številu in ceni delnic. Predsednik uprave Aleksander Svetelšek pričakuje, da jih bo okoli 35 odstotkov.

Dokapitalizacije po besedah predsednika uprave ne bo. "Skladov in strateških partnerjev ne iščemo," je dejal. Glede nakupa lastniškega deleža države v Pivovarni Laško je prvi mož Engrotuša pojasnil, da nove ponudbe ne bodo oddali, stara pa ni bila sprejeta.

Engrotuš, ki je lani ustvaril za 610,9 milijona evrov prihodkov, bo letos odprl šest novih supermarketov: Planet Tuš v Kranju, začeli bodo graditi Planet Tuš v Kopru, v načrtu je tudi odprtje devetih novih bencinskih servisov, nov center Cash&Carry v Mariboru in širitev slovenjgraškega centra Cash&Carry. Vrednost letošnjih naložb je Svetelšek ocenil na 170 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.