Slovenija
56 ogledov

Tuš se umika, denar pa izmika

Načrt kaže, da bi bil Engrotušev distribucijski center na Ljubečni na manjšem de Žurnal24 main
Projekt Engrotuš. Na Ljubečni ga ne bo, zemljišče bodo prodali. Župan odločitev obžaluje.

“Gre za poslovno odločitev, ki jo obžalujem. Če bi prišli k nam, sem prepričan, da bi skupaj našli drugo, primernejšo lokacijo, saj jih je v industrijski coni še nekaj. Ljubečna pa takšnega tujka, kot ga je Tuš načrtoval v njihovem naselju, ne bi prenesla,” je za Žurnal24 celjski župan Bojan Šrot komentiral novico, da se je Tuš odločil, da na Ljubečni ne bo zgradil najsodobnejšega logističnega centra v Sloveniji. Župan, ki je novico izvedel od nas, je še povedal: “Če gradnja ni bila možna na Ljubečni, še ne pomeni, da ni možna nikjer, poleg tega so se v oddelku za okolje in prostor zelo trudili, da bi našli skupni jezik z investitorjem.”

Ostajajo ob Mariborski cesti
Kot je pojasnila Anja Marjetič, predstavnica Engrotuša za odnose z javnostmi, za zdaj Tuševo osrednje skladišče ostaja na dozdajšnji lokaciji ob Mariborski cesti in gradnje drugje ne načrtujejo. “Mestna občina Celje se je s tem odrekla skoraj milijonu evrov komunalnega prispevka, novim delovnim mestom in perspektivnim zaposlitvenim možnostim za diplomante celjske fakultete za logistiko, ki še posebno v trenutnih gospodarskih razmerah težko najdejo zaposlitev. Naložba bi bila odlična spodbuda tudi za izhod obubožanih regijskih gradbenih podjetij iz primeža gospodarske krize,” poudarjajo v Engrotušu in dodajajo, da že imajo potencialne kupce, ki želijo nadaljevati 120-letno tradicijo opekarništva ali predelave odpadkov v industrijski coni na Ljubečni, za kar imajo vsa potrebna dovoljenja in infrastrukturo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Tudi Ljubečani presenečeni
“To, da se je investitor umaknil v trenutku, ko smo se že zelo približali kompromisni rešitvi, ki bi ustrezala tako okoljskim merilom kot potrebam investitorja in bi bila sprejemljiva tudi za krajane, preseneča tudi nas,” pa je odločitev komentiral Toni Avžner, predstavnik civilne iniciative (CI). Mitja Terče, direktor Tuš nepremičnin, je ob tem komentiral fotomontaže, objavljene v medijih. “Bile so zavajajoče, približno tako, kot bi na fotomontaži tretji pomol Luke Koper umestili na Piransko Punto,” je sklenil Terče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.