Slovenija
17 ogledov

Tuš zanika pisanje srbskih medijev

V Engrotušu so že drugič zavrnili dvig cen dobaviteljem, ki so neupravičeno zviš Žurnal24 main
Slovenski trgovec Tuš zanika pisanje srbskih medijev, da bi zaradi nestabilnega političnega položaja v Srbiji ustavil nekatere svoje dejavnosti.
 
 

V nasprotju s številnimi dezinformacijami v Skupini Tuš nemoteno uresničujemo zastavljene investicijske plane v Srbiji in tudi normalno izvajamo vse načrtovane gradnje (Beograd).

Anja Marjetič, Tuševa tiskovna predstavnica

 
Srbski mediji so poročali, da naj bi slovenski trgovec Tuš zaradi nestabilnega političnega položaja na ozemlju Srbije ustavil nekatere dejavnosti. "Zaradi političnega položaja v Srbiji v povezavi s Kosovom smo začasno ustavili gradnjo in odprtje trgovin v Vranju, napovedanih za marec," je po poročanju B92 povedala tiskovna Tuševa predstavnica v Beogradu Ivana Jovanović. Gradnjo in odprtje novih trgovin je po njenih besedah slovenski trgovec ustavil tudi v drugih delih Srbije, med drugim načrtovano povečanje prodajnih površin v Somoboru, Subotici in Novem Sadu.

Dezinformacije
Informacije smo preverili tudi pri Tuševi tiskovni predstavnici v Sloveniji Anji Marjetič, ki pa nam je zagotovila, da Tuševe dejavnosti v Srbiji potekajo nemoteno. "Smo pred zaključkom izbora novih izvajalcev za investicije v Sremski Mitrovici in Jagodini. Otvoritev v Somborju, ki smo jo zaradi nedavnih operativnih težav prestavili, načrtujemo že v roku enega meseca, v Subotici in Novem Sadu pa v roku dveh mesecev," je pojasnila za zurnal24.si.

Po njenih besedah Tuš v Srbiji trenutno zaposluje več kot 50 ljudi, ki kljub prestavitvi otvoritve prejemajo redne osebne dohodke. Do konca letošnjega leta načrtujejo še odprtje osmih objektov (Sombor, Subotica, Novi Sad, Beograd, Sremska Mitrovica, Jagodina, Vranje, Kragujeva) in zaposlitev še skupno več kot 320 ljudi.

Mercator prestavil otvoritev trgovine
Zamik odprtja trgovine v Nišu so že pred dvema dnevoma (namesto 6. jo bodo odprli 20. marca) potrdili v Mercatorju, ki je po februarskih incidentih povečal tudi varovanje preostalih trgovin.

Priznanje neodvisnosti
Slovenija je včeraj s potrditvijo sklepa o neodvisnosti in suverenosti Kosova v državnem zboru potrdila novonastalo državo, Srbija pa je na to odgovorila s takojšnjim odpoklicem srbskega veleposlanika iz Ljubljane.

Priznanje Kosova utegne po mnenju analitikov kratkoročno povzročiti nekaj težav, predvsem bojkot v Srbiji poslujočih slovenskih podjetij, dolgoročno pa naj bi se strasti umirile.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.