Slovenija
69 ogledov

Tušmobil Amisu internet, TV in telefonijo

Amis Žurnal24 main
Amis bo od Tušmobila septembra prevzel vse fiksne storitve, potem ko sta minuli teden sklenila strateško partnerstvo.

Ob predaji fiksnih storitev v upravljanje Amisu se namerava Tušmobil osredotočiti na storitve mobilne telefonije, Amis pa bo zagotavljal fiksne storitve širokopasovnim naročnikom Tušmobila na svoji infrastrukturi. Poslovni uporabniki Tušmobilovih storitev najema vodov oziroma stalne telefonske in internetne povezave ostajajo, po neuradnih informacijah Financ, za zdaj pri Tušmobilu.

Za nove naprave bo poskrbel Amis

V Amisu so pojasnili, da bo prehod potekal organizirano, sistematično in preprosto za naročnike, a bodo morali nekateri Tušmobilovi uporabniki fiksnih storitev zamenjati nastavitve oziroma naprave, da bodo prilagojene na Amisovo omrežje, o čemer bo Amis naročnika osebno kontaktiral in ga pravočasno obvestil. "Če bo pri posameznem naročniku potrebna zamenjava opreme, bo novo pravočasno prejel na dom, staro pa potem vrnil," so še pojasnili v Tušmobilu.

Zneski so poslovna skrivnost

Koliko bo Tušmobil Amisu zaračunal za prevzem fiksnih storitev, operaterja ne razkrivata. Spomnimo, leta 2006 je operater Sinfonika za 100 milijonov tolarjev (417.200 evrov) Voljatelu prodal 2.500 uporabnikov širokopasovnega interneta. Kmalu po tem je Mirko Tuš, lastnik Engrotuša, za 15 milijonov evrov kupil Voljatel in pridobil skoraj 10 tisoč uporabnikov širokopasovnega dostopa do interneta.

Komentarjev 1
  • Votko 09:58 16.avgust 2012.

    Strateško partnerstvo je v vsakem primeru vedno pozitivna stvar. V tem primeru gre za to da bo vsaka stran delala in pokrivala storitev ki jo najbolj obvlada in ki ima tudi resurse, da jo lahko. In tukaj bomo imeli največjo ...prikaži več korist zagotovo mi uporabniki.