Slovenija
11 ogledov

Tušmobil do iPhonov mimo Appla

iPhone afp Žurnal24 main
Tušmobil, ki je začel minuli konec tedna v Sloveniji tržiti mobilnike iPhone, zagotavlja, da je naprave kupil, čeprav ne neposredno pri Applu. Slednji naj bi že razmišljal o ukrepih.

Pri Tušmobilu zagotavljajo, da so telefone kupili pri prodajalcu znotraj Evropske unije, in dodajajo, da so mobilniki iPhone, ki so na voljo v ljubljanski trgovini Tuš Telekoma, izvirniki z ustreznim garancijskim jamstvom.

Marko Fujs, direktor Tušmobila, pravi, da naročnikom zagotavljajo "strokovni servis, garancijske pogoje in vso poprodajno podporo", medtem pa v družbi Apple IMC Slovenija pravijo, da ne vedo, kako je Tušmobil prišel do napravic, vendar po uradni poti prek Appla zagotovo ne. Dodali so še, da Tušmobilovih telefonov ne smejo servisirati. Uradnih informacij, kako namerava Apple Europa postopati proti Tušmobilu, sicer še ni.

Tušmobil ponuja mobilnike iPhone za 399 evrov, pri čemer je nujna vezava za 24 mesecev, mesečna naročnina pa 50 evrov. V naročnino je vključenih 1000 minut pogovora, 500 SMS-jev in 50 MMS-sporočil. Prodajo so v Ljubljani začeli minuli petek proti večeru, glede na odziv in izkušnje drugih prodajalcev v EU pa predvidevajo, da jim bodo zaloge v kratkem pošle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.