Slovenija
32 ogledov

Tušmobil toži zaradi Džabesta

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Telekomunikacijski operater Tušmobil je vložil novo tožbo proti Telekomu Slovenije oziroma Mobitelu. Razlog so domnevne zlorabe s paketom Džabest.

V tožbi Tuš zahteva 86 milijonov evrov odškodnine zaradi domnevne zlorabe z naročniškim paketom za mlade Itak Džabest, poroča Delo.

V Tušmobilu so potrdili, da so tožbo vložili, na Telekomu pa so dejali, da tožbe (še) niso prejeli. Tožba naj bi se nanašala na Mobitelov naročniški paket Džabest, zaradi katerega naj bi Tuš utrpel za 86 milijonov evrov škode.

Tretji največji operater se je pritožil že pred skoraj dvema letoma, in sicer na urad za varstvo konkurence, ki je tudi uvedel postopek. Urad je v lani objavljenem povzetku relevantnih dejstev ugotovil preveliko razliko med Mobitelovimi cenami v lastno in druga omrežja, vendar končne odločbe še ni izdal. Po besedah direktorja urada Damjana Matičiča se z zadevo ukvarjajo, vendar ni mogoče napovedati, kdaj bodo končali.

Tušmobil Mobitelu očita, da je od uvedbe Džabesta novembra 2008 vodil cenovno politiko posrednega ali neposrednega določanja nepoštenih prodajnih cen. Končne cene naj bi bile prenizke glede na variabilne stroške, kar bi lahko pomenilo cenovno izrivanje konkurence. Poleg tega naj bi bilo zaradi neupravičenega razlikovanja med cenami klicev v lastno omrežje in klicev v druga omrežja onemogočeno prehajanje uporabnikov od Mobitela k drugim operaterjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.