Slovenija
24 ogledov

Tušu odlog plačila kreditov

Žurnal24 main
Banke naj bi Tuš Holdingu odobrile odlog plačila 450 milijonov evrov kredita za sedem let.

Finančni partnerji Tuš Holdinga so podprli njegov načrt razvoja do leta 2015, so danes povedali v Tuš Holdingu. Konkretnih dogovorov in njihovih podrobnosti zaradi poslovne etike in zavez niso razkrili, a neuradno naj bi banke holdingu odobrile odlog plačila 450 milijonov evrov za sedem let.

Na vprašanje, ali banke upnice zahtevajo dezinvesticije, kar pomeni odprodajo družb Tušmobil in Tuš Oil ter trgovskih centrov v nekdanji Jugoslaviji, so v Tuš Holdingu odgovorili, da zaradi narave in resnosti posla, povezanega s podjetjem Tušmobil in izkazanega interesa za nakup verige bencinskih servisov Tuš Oil procesov, ki potekajo na tem segmentu, ne morejo natančneje komentirati.

 

Glede strategije poslovanja Tuš Holdinga do leta 2015 pa so pojasnili, da so si letos zastavili številne pomembne poslovne cilje in dobro pretehtali strategijo za njihovo izvedbo. "Zastavljena strategija našega razvoja je dolgoročna in načrtuje tudi v prihodnje intenziven razvoj širokega spektra dejavnosti v Tuš Holdingu. Ob tem predvideva optimizacijo našega poslovanja, nadaljnje nadgrajevanje izgrajevanja sinergij, s ciljem večanja naše konkurenčnosti in cenovne dostopnosti naše ponudbe ter intenzivno skrb za ohranjanje stabilnosti našega poslovanja," navajajo v Tuš Holdingu.

Znova so zatrdili, da je družba likvidna in kapitalsko ustrezna ter da so vse njene finančne obveznosti realno obvladljive. V konsolidiranem in revidiranem načrtu poslovanja Tuš Holdinga je bilo za leto 2010 načrtovanih 830 milijonov evrov prihodkov, ki jih je družba tudi dosegla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.