Slovenija
53 ogledov

TV3 bo oddajala samo še do konca februarja

Navdušenci nad 3-D televizijo odgovarjajo skeptikom, da nekoč prav tako ni nihče Žurnal24 main
Podjetje Prva TV bo svoj televizijski program TV3 oddajalo le še do konca februarja. S 1. marcem, še prej, kot so pred časom načrtovali, bo tako slovenski medijski trg siromašnejši za en komercialen televizijski program.

Ugasnitev programa so sicer napovedali že na začetku januarja, a takrat z manj jasno informacijo, da bodo program oddajali le še nekaj mesecev. Danes pa so razkrili, da bo zadnji dan oddajanja 29. februar.

Švedski lastniki družbe Prva TV, medijska skupina Modern Times Group (MTG), so se na začetku leta za umik iz Slovenije odločili zaradi nekonkurenčnega okolja in neodzivnih državnih organov.

To je botrovalo tudi temu, da je le nekaj tednov kasneje svoj odhod iz Slovenije napovedala tudi slovenska podružnica norveškega Norkringa, ki je v Sloveniji upravljala drugo, komercialno omrežje za digitalno prizemno televizijo. TV3 je bil namreč še edini program, ki je oddajal v njihovem omrežju. Vsi ostali so v omrežju, ki ga upravlja RTV Slovenija.

Novega lastnika ni od nikoder, zato tudi ni upanja na rešitev programa

Na vprašanje STA, ali trenutno tečejo kakšni pogovori o nakupu TV3 s strani kakšnega tujega ali domačega interesenta, pa v Prvi TV odgovarjajo, da bi se lastniki z morebitnim resnim interesentom, če bi se ta pojavil, seveda pogovarjali in v primeru resnega namena nakupa likvidacijski postopek podjetja Prva TV ustavili.

Omeniti velja, da je zanimanje za TV3 izrazila slovenska televizijska hiša Pink Si, ki upravlja istoimenski televizijski program. V sodelovanju s srbskim investitorjem, ki je želel ostati neimenovan, je poskušala prevzeti TV3, a do dogovora ni prišlo.

Obenem pa je Pink Si zaposlene Prve TV povabil, da se lahko zglasijo pri njih na razgovorih za morebitno sodelovanje. "To vabilo smo zaposlenim posredovali. Ali se odločijo za razgovor ali ne, pa je osebna zadeva vsakega posameznika," pravijo v Prvi TV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.