Slovenija
18 ogledov

Tveganja, da dobička ne bo

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
V treh dneh je Nova Ljubljanska banka prodala za 15 milijonov evrov obveznic. V NLB pričakujejo, da bodo letošnje poslovno leto zaključili z dobičkom.

Prvi mož NLB Božo Jašovič pričakuje, da bo imela NLB in skupina letos dobiček, ki bo skromen, tveganja, da ga sploh ne bo, pa so velika. Kotacija NLB na borzi je cilj, ki je zapisan v strategiji.

NLB je sicer s prodajo podrejenih obveznic v skupni vrednosti 100 milijonov evrov, z ročnostjo sedem let ter nespremenljivo obrestno mero v višini 6,25 odstotka začela v ponedeljek. Obveznice lahko kupijo domače ali tuje fizične ali pravne osebe, vpisovanje pa bo trajalo najdlje do 24. junija.

"Mi smo v poslovnem odnosu z Vegradom, in kar se nas tiče, je finančna konstrukcija zaprta. Stvar Vegrada je, da se dogovori z izvajalci, da projekt pride na trg, kjer povpraševanje zagotovo bo." Tako je Marko Jazbec iz uprave NLB pojasnil stališče NLB glede pat položaja v Celovških dvorih.

Iz odgovora je mogoče razumeti, da NLB ne bo na sestanek z izvajalci del, ki že več mesecev čakajo na plačilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.