Slovenija
23 ogledov

TVM-ja ne bodo pustili propasti

(Foto: Barbara Bradač) Žurnal24 main
Maribor. Delavci Tovarne vozil Maribor (TVM) bodo drugo polovico lanskega regresa in majsko plačo dobili med 15. in 16. julijem.

Danes so se predstavniki delavcev Tovarne vozil Maribor (TVM) sestali z lastnikom podjetja Zdenkom Pavčkom. Zanimalo jih je predvsem, kdaj bo 164 zaposlenih prejelo majske plače in drugo polovico regresa, kdaj bodo že odpuščeni prejeli odpravnine že odpuščenim delavcem ter jubilejne nagrade, obenem pa tudi neplačane prispevke za pokojninsko in socialno blagajno.

Dogovorili so se, da bo druga polovica lanskega regresa in majska plača izplačana med 15. in 16. julijem. Junijske plače bodo izplačane 23. julija. Podjetje bo še naprej delovalo, saj imajo dovolj dela, potreben pa bo kapitalski vložek s strani Viator & Vektorja.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Do 7 mio. evrov vložka
Viator je pristal na to, da bo v TVM vložil kapital. Proizvodnja se bo zagnala čim prej – morda že okrog 23. julija. Najkasneje čez en mesec pričakujejo finančni vložek. Martin Dular, predsednik SKEI Štajerska, nam je dejal, da Viator & Vektor ni želel govoriti o tem, kolikšen bi moral biti finančni vložek, sam pa predvideva, da bi morali dati za zagon proizvodnje med pet in sedem milijonov evrov.

Med delavce z obljubo
Pavček naj bi obljubil tudi, da bo šel v Maribor med delavce in pojasnil, da lastniki želijo, da bi podjetje še naprej delalo in obstajalo, ter da nihče ne razmišlja o zaprtju podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.