Slovenija
1132 ogledov

Twitter se je spravil na slovenski sledilnik

Twitter Profimedia
Twitter se je odločil začasno onemogočiti račun Sledilnika covid-19, prek katerega ustvarjalci obveščajo javnost o dogajanju, povezanem z epidemijo covida-19.

"Twitter nas trenutno nima rad, pravi, da smo avtomatizirani," so zapisali pri Sledilniku Covid-19, kjer svoje sledilce prosijo za razumevanje in pomoč pri tem, da bi jim Twitter spet omogočil uporabo njihovega računa. 

covid sledilnik blokada twitter | Avtor: zajem zaslona zajem zaslona

Sledilnik že od začetka epidemije objavlja ažurirane, zbrane, analizirane in pregledne podatke o širjenju virusa in obvladovanju bolezni covid-19 v Sloveniji. Podatke zbirajo iz različnih javno dostopnih virov, povezani so z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in z zdravstvenimi zavodi. Za projektom, ki poteka povsem na prostovoljni bazi, sodeluje od 20 do 45 ljudi.

Sodelavci projekta so nedavno sodelovali na nujni seji Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino, kjer so predstavili svoje delo. V predstavitvi je dr. Žiga Zaplotnik, podoktorski raziskovalce na Fakulteti za matematiko in fiziko, med drugim razložil, kako lahko modeli in modeliranje pomagajo pri sprejemanju odločitev o tem, kako ukrepati v boju z epidemijo

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 1
  • jakec1575 22:34 23.november 2020.

    Ha! zablokirajo znanost, ne pa teorije zarot in nebuloze predsednika vlade.