Slovenija
15 ogledov

Twitter vreden 9 milijard

Twitter uporablja okrog 45 milijonov ljudi po vsem svetu. Žurnal24 main
Načrtovana investicija v spletno družbeno omrežje Twitter vrednost podjetja ocenjuje na okoli devet milijard dolarjev (6,7 milijarde evrov), poroča britanski časnik Financial Times (FT). Od zadnje dokapitalizacije leta 2011 se je s tem vrednost družbe povečala za več kot deset odstotkov.

Ameriški investicijski velikan Blackrock naj bi prek svojega sklada po navedbah virov, seznanjenih z dogajanjem, v petek podal 80 milijonov dolarjev vredno ponudbo za odkup lastniških deležev Twitterja od nekaterih zaposlenih. V obeh podjetjih so sicer glede morebitnega posla molčeči.

Vrednost Twitterja se zvišuje, medtem ko se številne zvezde iz Silicijeve doline nahajajo v težavah. Vrednost delnic tehnološkega velikana Apple močno drsi. V četrtek so se delnice Appla pocenile za 12 odstotkov ne glede na rekordni dobiček v minulem četrtletju. Vlagatelje je namreč razočarala napoved počasnejše rasti prodaje.

V petek so se Applove delnice pocenile še za 2,4 odstotka na 439,88 dolarja in so sedaj za 37 odstotkov pod rekordno ceno 702,10 dolarja, doseženo 19. septembra lani. Apple je tekom trgovalnega dne tudi izgubil naziv največjega podjetja po tržni kapitalizaciji, ki ga je znova osvojil Exxon Mobil.

Manj ugodno je tudi okolje za drugo priljubljeno družbeno spletno omrežje, Facebook. Njegove delnice so trgovalni teden zaključile pri vrednosti 31,54 dolarja, medtem ko so jih v prvi javni ponudbi delnic prodajali po 38 dolarjev. Sicer pa so se delnice Facebooka od prve javne ponudbe pocenile tudi za več kot 50 odstotkov.

Twitter naj bi se prav tako pripravljal na pohod na borzo. To naj bi se zgodilo še letos ali pa v začetku prihodnjega leta, še navaja FT.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.