Slovenija
11 ogledov

Twittnil Brezigarjevi

Čeprav je napovedal razpis na twitterju, ga tam ne bo objavil, pač pa v uradnem Žurnal24 main
Prihodnji petek izide razpis za generalnega državnega tožilca, nam je včeraj povedal Aleš Zalar.

 

Nov spor o nadzoru
Patria. Novinarska vprašanja so Zalarja spodbudila, da je Brezigarjevo povprašal, ali je med bolniško odsotnostjo tožilke Branke Zobec Hrastar, ki vodi spis o aferi Patria, izvajala nadzor in pregledovala spise. "Sama nisem zahtevala vpogleda v spis, spisa nisem vpogledala in z njegovo vsebino nisem seznanjena," je Zalarju odgovorila Brezigarjeva.

 

Minister za pravosodje Aleš Zalar je v torek zvečer kar na družabnem omrežju twitter objavil svoj naslednji korak v bitki z generalno državno tožilko Barbaro Brezigar. Zapisal je: "Čas je za razpis prostega delovnega mesta generalnega državnega tožilca."

V sredo nam je pojasnil, da bo razpis za generalnega državnega tožilca objavljen "prihodnji petek v uradnem listu".

Kline: "To ni več država"
"To je šala. To ni več država, to je šala. To je moj komentar," se je po nekajsekundnem premolku, ko smo mu pojasnili, kaj se je zgodilo in ali je primerno, da minister komunicira na tak način, odzval komunikolog Miro Kline.

"Ne samo, da to zmanjšuje resnost postopka, zmanjšuje resnost vsega, države kot take. Država ne obstaja več, če to delaš. Če rečemo, da je to šala, potem je minister šala, tožilec je šala, cela domovina je šala, vse skupaj je šala," komentira Kline.

Brezigarjevi se izteka
Brezigarjevi sicer mandat poteče 4. maja. Zalar je že pred časom napovedal, da bo pol leta pred iztekom njenega mandata objavil razpis. Ta rok se izteče v četrtek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.