Slovenija
26 ogledov

Ubranil stol in visoke nagrade

Štefan Pavlinjek (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Volitve 2010. Štiri leta bo šef obrtnikov Štefan Pavlinjek. Visokih nagrad na OZS ne bo porezal.

Štefan Pavlinjek je novi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS). Poslanci skupščine OZS so mu namenili skoraj dve tretjini glasov. Podpredsednik je postal Štefan Grosar.

Oba bosta funkciji opravljala štiri leta in bosta za svoje delo prejemala – kot je zapisano v pravilniku – letno nagrado, vezano na plačo generalnega sekretarja.

Se bo odpovedal nagradi?
“To je stvar upravnega odbora in drugih, tako da o tem zdaj niti malo ne razmišljam. Razmišljam le o delu, ki me čaka, o novem konstituiranju vsega sistema,” je na vprašanje, ali se bo v novem mandatu odpovedal visoki nagradi, odgovoril Pavlinjek.

Kot smo pisali v ponedeljek, znaša nagrada predsednika in podpredsednika OZS 50 odstotkov letne plače generalnega sekretarja. Ta na leto zasluži 132 tisoč evrov bruto.

Korist, ne plače!
Zdajšnjega generalnega sekretarja Viljema Pšeničnyja je v OZS pripeljal prejšnji predsednik OZS Miroslav Kljun. Pri Pavlinjeku smo preverili, ali že ima svojega kandidata za Pšeničnyjevo mesto.

“Ne poznam nikogar in se s tem ne želim ukvarjati. Naj se odloči demokratično,” je dejal in razložil, da se po statutu za generalnega sekretarja najprej objavi razpis, nova Organizacijsko-kadrovska komisija (OKK) OZS pa izbere novega generalnega sekretarja in ga predlaga skupščini.

Na vprašanje, ali bo novi generalni sekretar prejemal tudi nižjo plačo, je Pavlinjek dejal: “Vprašajte OKK in tiste, ki se bodo pogajali za pogodbo. Odvisno, koliko se človek ceni in kako zelo OKK meni, da lahko koristi. Ne bi se omejeval na plačo, ampak na korist, ki jo ta človek prinaša. Žalostno je, da smo za naše gospodarstvo privarčevali milijardo evrov, ukvarjamo pa se s plačo sekretarja. Je ne zagovarjam, a razmišljati je treba drugače.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.