Slovenija
27 ogledov

Učenci bodo soboto preživeli v šoli

Žurnal24 main
Večina slovenskih šol bo jutri nadomeščala 2. januar, ki sicer ni praznik, vendar je ministrstvo odločilo, da na ta dan pouka ne bo.

Na večini osnovnih šol in srednjih bo jutri delovna sobota. Učenci in učitelji bodo nadomeščali petek, 2. januar, ki sicer ni praznik, pouka v šolah pa kljub temu ni bilo, ker na ministrstvu za izobraževanje menijo, da bi bilo to ekonomsko neupravičeno. 

Nekateri so že nadomestili

Navodilo po katerem šole 2. januar nadomeščajo 11. aprila, je izdalo ministrstvo za izobraževanje, vendar se ravnatelji posameznih šol lahko odločijo tudi drugače. Nekaj šol je tako 2. januar nadomeščalo preteklo soboto, nekatere šole pa že pred novim letom. 

Večina šol bo jutri tako imela petkov urnik, na nekaterih pa bodo izvedli športne ali naravoslovne dneve. 

V šolo tudi na majsko soboto

Jutrišnja sončna sobota pa za nekatere učence ne bo edina pomladna sobota, ki jo bodo preživeli v šolskih klopeh. Nekteri so namreč božično-novoletne počitnice konec minulega leta začeli že 24. decembra, če tega dneva še niso nadomestili, ga morajo do konca leta. Učenci teh šol bodo v v razredih spet v soboto 16. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.