Slovenija
17 ogledov

Učenje zastonj tri leta

Del projekta centra vseživljenjskega učenja so tudi delavnice, namenjene starejš Žurnal24 main
Projekt. Med brezplačnimi delavnicami računalništvo za starejše in tuji jeziki.

V Ljubljanski urbani regiji bodo do konca leta 2013 brezplačne delavnice ter svetovanje za odrasle in mladino v sklopu projekta centra vseživljenjskega učenja. Del projekta so tako med drugim ustvarjalne delavnice za starejše, tečaji tujih jezikov, računalniško opismenjevanje, karierni načrti in različna predavanja.

Lokacije in številke
Urniki. Telefonske številke, lokacije točk vseživljenjskega učenja ter urniki delavnic, svetovanj in tečajev so objavljeni na spletni strani centra vseživljenjskega učenja www.cvzu-lur.si.

Stroškov za dober milijon
Stroški projekta, ki se je začel pred dvema letoma, znašajo dober milijon evrov. “Kako bo s projektom naprej, težko rečem. Ti projekti so namreč vezani na razpise, v tem trenutku pa seveda še nimamo informacije, ali bo v tej smeri še kakšna podpora tudi v prihodnje,” je povedala Klavdija Kočiš iz centra Glotta Nova, ki sodeluje pri projektu. Osredotočajo se na delo s starejšimi, brezposelnimi, zaposlenimi ter mladimi, med poletjem pa pripravljajo program z naslovom Učinkovita komunikacija.

Tudi za urjenje spomina
Julija in avgusta bodo na točkah vseživljenjskega učenja CDI Univerzuma, ki je nosilec projekta, predvsem dejavnosti, namenjene starejšim; med drugim delavnica urjenja spomina ter tečaji nemščine, francoščine, italijanščine in računalništva.

V enotah Mestne knjižnice Ljubljana so obiskovalcem na voljo učna mesta z možnostjo uporabe računalnika in brezplačnim dostopom do spleta, pri učenju pa jim svetuje mentorica. Del projekta so tudi brezplačne delavnice učenja slovenskega jezika za priseljence v mladinskem informativnem svetovalnem središču ter svetovanje za prostovoljstvo in dejavna poznejša leta življenja univerze za tretje življenjsko obdobje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.