Slovenija
44 ogledov

Učinkoviti prihranki

null Žurnal24 main
Najcenejše izdelke enostavno poiščete na spletu, kjer lahko primerjate med več kot 1.600 izdelki pri sedmih trgovcih.
"Prednost portala Precenimocene.si pred Prihraniprihrani.si je zagotovo v zmožnosti primerjave več izdelkov na trgu in ne le blagovnih znamk," so prepričani pri Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Poleg tega ima ZPS v naboru dobrih 1.600 izdelkov, cene pa primerjajo pri sedmih trgovcih, od tega pri treh diskontnih.
Vodja projekta Prihraniprihrani.si Vasja Hramec pojasnjuje, da je pri njih za zdaj na voljo več kot 400 izdelkov, ki jih je možno kupiti pri treh trgovcih Mercator, Tuš in Spar. "A ponudbo bomo seveda sproti razširjali glede na povpraševanje," še dodaja. Hramec je še povedal, da se pripravlja "substitucijski modul," ki bo kupcu omogočal izbiranje podobnih izdelkov različnih blagovnih znamk.

210 tisoč evrov na leto
"Vrednost celotnega projekta Precenimo cene (financira ga ministrstvo za gospodarstvo), ki se je začel februarja in se bo končal konec leta, je 210 tisoč evrov," so povedali na ZPS. Cena vključuje pripravo metodologije spremljanja cen, pripravo in vzdrževanje spletnega mesta, analize podatkov, testiranja in popisovanja.
Na drugi strani je portal Prihraniprihrani.si; ta vsa opravila v zvezi z razvojem in obratovanjem krije sam, zato išče donatorje in pokrovitelje, ki bodo pripomogli k lažjemu in hitrejšemu razvoju portala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.