Slovenija
27 ogledov

Udarci najmanj verjeten vzrok

Jožeta Vidica so včeraj na sodišču zasliševali več ur. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Razčiščevanja. Pes, privezan za avto, najverjetneje poginil zaradi zadušitve.

“Tisti, ki nimajo psa, tega ne razumejo, ne vedo, da pes trpi kot človek,” je ob odhodu s sodišča za Žurnal24 dejal pretreseni Jože Vidic. Doktor veterinarske medicine je bil na sodišče pozvan kot izvedena priča v primeru Antona Simoniška, ki je sosedovega psa vlekel z avtom.

Burna obravnava
Na sodišču. “Brez prepirov in dvobojev, prosim,” je odvetnika Petra Žnidaršiča in tožilca Roberta Renierja, ki sta si skakala v besedo, opozarjala sodnica Marija Breznik. Največ vroče krvi je bilo s strani obrambe zaradi kraja dogodka, ki sta si ga dan pred obravnavo ogledala tožilec in policistka, obrambo pa je zanimalo, za kakšno uradno dejanje je šlo v tem primeru.

Spomnimo, Simonišek se zagovarja, da je pes na njegovem dvorišču napadel njegovo hčerko, zato ga je pokončal s kolom. Vendar priče, ki so bile na zabavi v lovskem domu Brestanica in so poklicale policijo, trdijo, da ga je privezal za avto in ga vlekel do lovskega doma, kjer ga je vrgel v grmovje. 

Možna je zadušitev

Vidic je kot veterinarski strokovnjak in kinolog na podlagi fotografij in pričevanj pojasnjeval, kaj so bili morebitni vzroki smrti zlatega prinašalca. Po njegovem mnenju ni šlo za izkrvavitev iz tačk, čeprav so bile močno načete, in tudi rana na smrčku naj ne bi nastala zaradi udarcev s topim predmetom. “Če psa, ko ne more več teči, ležečega vlečeš na povodcu za avtom, se lahko zaduši,” ugotavlja strokovnjak. Vzrok smrti bi sicer lahko pokazala le obdukcija, ki pa je niso opravili.

Obravnava bi se morala končati v torek, vendar niso zaslišali vseh prič, zato se bo nadaljevala 2. junija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.