Slovenija
4 ogledov

Udarci, rane in zlomi kolkov

Delavci so sneg s pločnikov odstranjevali včeraj, nove snežne padavine pa so nap Žurnal24 main
Nove padavine danes zvečer, v sredo tudi dež in nevarnost poledice.
Za suho poledico sol
Zimska služba. Za posipanje so do zdaj v Ljubljani med drugim uporabili okoli 410 ton soli in osem ton kalcijevega klorida. Na pločnikih uporabljajo mešanico peska in soli v razmerju 50 : 50, če bo nastala suha poledica, pa bodo v središču mesta uporabljali le sol.

Danes zvečer bo spet začelo snežiti, a bo padavin manj kot konec tedna, so povedali na Agenciji Republike Slovenije za okolje. Jutri bo sneg čez dan prešel v dež, zato bo lahko nastala poledica. Zaradi spremenjenih vremenskih razmer in drsečih tal so na urgenci ljubljanskega kliničnega centra do zdaj pomagali več kot desetim ljudem, največkrat zaradi udarcev, ran ter zlomov kolkov in zapestij. Predvsem starejšim svetujejo previdnost.

V stalni pripravljenosti
Pločnike so delavci zimske službe Mestne občine Ljubljana po zadnjem sneženju začeli čistiti včeraj ob dveh zjutraj, delo pa so nadaljevali čez dan. V zimski sezoni so tudi zunaj delovnega časa stalno pripravljeni in najpozneje v dveh urah sposobni začeti delati, za čiščenje snega pa jih letos skrbi skupno 812.

Avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) včeraj zaradi padavin niso imeli težav, uredili so le krajši interventni obvoz v nakupovalnem središču na Rudniku, je razložila Tamara Deu, tiskovna predstavnica LPP, in dodala, da so morali potniki v petek na avtobuse zaradi zamud čakati tudi do uro dlje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.