Slovenija
26 ogledov

Udarec za nogometaše

(Foto: Nogometni klub Bled) Žurnal24 main
Za šport manj denarja. V NK Bled šokirani. Trener ostal brez plače.
Blejski NK ima več kot sto igralcev, zanje skrbijo štirje trenerji, ob predvidenem zmanjšanju občinskih sredstev pa bi morali vsaj enega odpustiti.

Letošnji občinski proračun namenja športu za tretjino manj denarja kot lanski, je včeraj poudaril Miran Vovk, direktor Nogometnega kluba (NK) Bled in blejski občinski svetnik. “To bo hud udarec za klub in za blejski šport. Če bomo želeli preživeti, bi morali bolj obremeniti starše, kar pa je v teh kriznih časih nemogoče,” je povedal.

NK Bled za svoje delovanje na leto potrebuje okoli 70 tisoč evrov. “Upam, da bomo našli skupni jezik. Prenesli bi največ 10-odstotno znižanje sredstev.” Klub je lani iz proračuna dobil devet tisoč evrov. Namenili so jih za vzdrževanje igrišča in plače trenerja, ki plačila za prejšnji mesec še ni dobil. “Športna zveza Radovljica se ukinja, ustanavljajo javni zavod, zato se je zapletlo pri izplačilu. Upam, da se bo v prihodnje to urejalo prek blejske občine,” je dejal Vovk.

11,5 milijona evrov prihodkov in 12,4 milijona evrov odhodkov je predvidenih v blejskem proračunu.

 

S projekti evropski denar

Matjaž Berčon, vršilec dolžnosti direktorja občinske uprave, je pojasnil, da so pri pripravi proračuna sledili razvojno naravnanim projektom, s katerimi bodo lahko pridobili čim več tujih virov financiranja. “Od tega si v naslednjih dveh letih obetamo od dva do tri milijone evrov. Jasno je, da je za vse premalo denarja, a tisti, ki meni, da ga je dobil premalo, naj pove, komu naj ga vzamemo,” je dejal Berčon in dodal, da bo letošnje leto v znamenju varčevanja in da se občina ne bo zadolževala. Jana Špec, predsednica občinskega odbora za proračun in občinsko premoženje, prav v razvojnih projektih vidi priložnost za občino. “Pripraviti moramo projekte, sicer bomo zamudili vlak za evropska sredstva.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.