Slovenija
40 ogledov

Udarec zimski sezoni

“Zelo zelo sem razočaran in ne razumem lastnika hotelov, da jih ne uredi, kajti Žurnal24 main
Iz ponedeljkove gorenjske izdaje tiskanega Žurnala: Bohinjski turizem. Po hotelu Bellevue zaprt še Ski hotel. Med božično-novoletnimi prazniki računajo na slovenske turiste.

Bohinjska Bistrica. “Četudi danes dobimo novega lastnika, bo trajalo pet let, da bodo ti hoteli začeli normalno poslovati,” je o nezavidljivem položaju hotelov ob Bohinjskem jezeru dejal Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj.

Hotel Bellevue je bil zadnji dve leti večinoma zaprt, letošnjo zimsko sezono pa bo zaprt tudi Ski hotel Vogel, kar je po Langusovih besedah velika škoda za bohinjski turizem. “Hotel Ski je na eni od najlepših lokacij in je v Triglavskem narodnem parku. Njegovo zaprtje je velik udarec tudi za smučišče, prepričan pa sem, da bi bil lahko ob dobrih zamislih in trdem delu poln vso zimsko in poletno sezono. Take odločitve so res neverjetne in jih ne razumem,” je pojasnil Langus. Dodal je, da je moralno vprašljiv tudi odnos lastnika (Zmaga Pačnika, op. p.) večine hotelov ob Bohinjskem jezeru, ki jih kljub pozivom občine in države ne uredi. “Prav neverjetno je, da nima nobenega interesa sodelovati z lokalno skupnostjo. Lahko si mislite, kako potem pripravljamo program, kajti v turizmu se vse dela vsaj za eno leto vnaprej,” je poudaril.

Težave s trženjem
V Turizmu Bohinj imajo zaradi tega tudi težave pri navezovanju poslovnih stikov, trženju in prodaji destinacije Bohinj. S prihodom novega najemnika Boža Šostra je upanje vsaj za hotela Zlatorog in Bohinj, dobro pa delajo hoteli Jezero, Kristal, Bohinj Park Eko hotel in Penzion Tripič, ki niso v Pačnikovi lasti.

Bohinjski hoteli bodo dobro zasedeni od 28. decembra do 2. januarja, večino nočitev bodo ustvarili slovenski gostje, dobro pa kaže tudi za januar. “Veliko je odvisno od vremena in snežnih razmer, a upam, da bo zimska sezona boljša od lanske, ki je bila zelo slaba,” je dejal Langus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.