Slovenija
61 ogledov

Udari strel in zalite kleti

Drevo je včeraj padlo tudi na blejsko promenado. Pri tem na srečo nihče ni bil p
1/2
Žurnal24 main
Nad večjim delom države se je sinoči razbesnelo neurje, ki je ponekod povzročalo težave. Po napovedih vremenoslovcev se bo vreme postopoma umirilo, čeprav bo nestanovitno vreme do petka.
Tudi brez elektrike

V okolici Brezovice pri Ljubljani smo bili brez električne energije kar tri ure, je za našo spletno stran sporočila bralka.

Brez električne energije so ostali tudi v Krški vasi in Krškem. Na območju Trbovlje je brez elektrike ostalo 560 gospodinjstev.

Iz Ajdovščine, Nove Gorice, Ljubljane, Medvod, Gorenje vasi, Domžal, Iga, Velikih Lašč, Ivančne Gorice, Grosuplja, Trebnjega, Dobrepolja, Novega mesta, Sodražice, Maribora, Oplotnice, Zreč  ter Šmartnega in Podgorja v občini Slovenj Gradec poročajo predvsem o meteornih vodah, ki so zalile kleti stanovanjskih hiš. Ogrožene so tudi nekatere hiše, zmanjkalo je elektrike.

KAKO JE BRALCU METEORNA VODA ONEMOGOČALA VSTOP V VOZILO, SI OGLEJTE V ZAVIHKU VIDEO.

V Ajdovščini je meteorna voda zalila tamkajšnjo osnovo šolo, v tovarni Mlinotest pa je prišlo do zamakanja zaradi zamašenih odtočnih cevi, ki odvajajo meteorno vodo iz objekta.

V Mariboru je bila poplavljena proizvodna hala tovarne sukancev, v Zrečah prostori vrtca. V Gorenji vasi je voda zalila prostore kmetijske zadruge, manjšo poplavo pa so imeli tudi stanovalci hiše v romskem naselju Šmihel v Novem mestu.

Veter odkril streho ...

Na hladni valjarni jeseniške tovarne Acroni je veter odkril del strehe.

... in podiral drevesa
V Kranju je na sejmišču drevo padlo na vozili. V Gorjah na Gorenjskem pa je več dreves padlo na električne vodnike. O podrtih drevesih poročajo tudi z Bleda in iz Radovljice.

POŠLJITE NAM FOTOGRAFIJE ALI VIDEOPOSNETKE! UPORABITE SPODNJI OBRAZEC ALI PA STORITEV NAVEZA ŽURNALA.

Strele zanetile požare

Iz Cerknice, Žužemberka in Brežic pa poročajo predvsem o udarih strel, ki so zanetile požare.

Na Notranjski cesti v Cerknici je namreč strela udarila v stanovanjsko hišo in zanetila požar na podstrešju. V Žužemberku je zagorel kozolec. V Brežicah pa je občan javil, da mu je zaradi udara strele zagorelo v hiši in da je požar uspel pogasiti sam.

Vreme nestanovitno do petka
Na Agenciji za okolje RS so za zurnal24.si povedali, da se nevihtna linija (glejte radarsko sliko) pomika proti vzhodu države. Dež bo ponoči počasi ponehal oziroma občasno bo deževalo le še v zahodni in deloma osrednji Sloveniji.

Jutri zjutraj se bo za kratek čas zjasnilo, popoldne pa nas spet čakajo občasne plohe in nevihte. Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo vse do konca tedna. Kot kažejo vremenske slike, lahko vsaj v petek pričakujemo lepše vreme.

Sicer pa si lahko podrobnejše napovedi in podatke o vremenu ogledate na Žurnalovem vremenskem portalu vreme.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.