Slovenija
1053 ogledov

Ugodno z mariborskega letališča

letalo kolesa vzlet pristanek Shutterstock
Po dveh letih na mariborskem letališču spet redna linija. Cene ugodne.

Z letališča Edvarda Rusjana Maribor je na dve turistični destinaciji na jadranski obali, v mesti Split in Dubrovnik, danes začela leteti belgijsko-slovenska letalska družba VLM Airlines.

Poleti, s tipom letala Fokker 50, so predvideni ob torkih do konca meseca avgusta, sporočajo z mariborskega letališča.

Povratne letalske vozovnice so na voljo preko spletne strani letalske družbe in turistične agencije Euroval. Povratna vozovnica za Split je na voljo že od 78 evrov, za Dubrovnik pa od 98 evrov, za vse potnike pa je brezplačno tudi parkiranje na območju mariborskega letališča. V ceni je vključeno tudi do 20 kilogramov oddane in do 10 kilogramov ročne prtljage.

Mariborsko letališče ima tako po dveh letih ponovno redno linijo. Proti Splitu bodo letala letela ob torkih ob 15.25, za Dubrovnik pa ob 10. 30. Kot poroča časnik Večer, je letalo za Dubrovnik danes poletelo z več kot enourno zamudo in sicer zaradi zamude VML-jevega letala iz Italije v Split. I

Letalski prevoznik VLM Airlines to poletje opravlja tudi sezonske lete iz Italije (Ancona, Bari in Salerno) na Hrvaško (Brač, Split in Zadar), Grčijo (Krf, Preveza, Zakintos) in Črno Goro (Podgorica in Tivat).

VLM Airlines je sicer blagovna znamka pod katero letalske storitve skupaj razvijata belgijska družba SHS Antwerp Aviation in slovenska družba VLM Airlines, obe pa sta nastali pod okriljem nizozemske družbe SHS Aviation.

V naslednjih tednih bo objavljen red letenja za zimsko odbodbje v katerem so predvidene letalske povezave z letališča Edvarda Rusjana Maribor in Evropo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.